Шукають родини: у Черкасах організували проєкт з адаптації безпритульних собак

Шукають родини: у Черкасах організували проєкт з адаптації безпритульних собак

Черкащанка Яна Шемет організувала проєкт із адаптації та пошуку родин для безпритульних тварин. Допомагають тваринам, яких евакують із фронту та тим, яких знаходять у місті.

Щотижня волонтерка із однодумцями навідується до притулків та влаштовує кількагодинний вигул тварин. Паралельно розповідає про них у соцмережах.

Владислава Руденко очолює благодійний фонд "ANIMAL HELP CHERKASSY". Проєкт з адаптації безпритульних тварин вона реалізує разом із небайдужими містянами.

собаки
Фото: Суспільне Черкаси

"Коли дівчатка приходять і вигулюють тварин, цуценята бачать інших людей, тварин, машини, чують інші звуки. Їм потім набагато легше адаптуватися у новій родині", — пояснила вона.

Кожна тварина — зі своєю історією. Наприклад, собака Лола приїхала з Торецька, що на Донеччині.

"Її викинули господарі, коли евакуювалися", — розповіла Владислава Руденко.

собаки
Фото: Суспільне Черкаси

Проєкт з прилаштування безпритульних тварин назвали "Один за одного".

"Я знаходжу людину в соцмережі з великою аудиторією, у кого є багато підписників. Прошу знятися в ролику з конкретною собакою. Далі ми описуємо історію цієї собаки, як вона потрапила у притулок", — пояснила ініціаторка проєкту Яна Шемет.

собаки
Фото: Суспільне Черкаси

Враженнями поділилася учасниця проєкту Анна:

"Це не важко, але ви отримуєте заряд енергії, задоволення. Коли приходиш, то розумієш, що кожна собака, як і людина, різна по характеру, і це дуже прикольно, коли вдається знайти з нею контакт".

собаки
Фото: Суспільне Черкаси

Зі слів Владислави Руденко, волонтери не завжди можуть вигулювати собак. Тому бажано, щоб приходили люди, і гуляли з ними:

"У притулку, коли два працівники на зміні, то це насправді дуже важко, тому що обійти таку кількість тварин і приділити їм всім увагу, час, взяти на повідець і повести гуляти – це майже нереально". Насправді допомагати дуже легко".

Багато тварин приїжджають з зони бойових дій, додала волонтерка:

"Таких тварин особливо треба брати на повідець в спокійній обстановці. Йти з ними гуляти, показувати, що є інше життя".

собаки
Фото: Суспільне Черкаси

Хочеться соціалізувати всіх тварин, щоб вони потрапили в родину, зазначив черкащанин Віталій:

"Вони набагато розумніші, ніж ми думаємо. Це дуже розумні тварини. Хотів би звернутися до черкащан: приходьте у притулок і допомагайте. Тому що рук справді не вистачає".

Надсилайте новини про події з життя на Черкащині

Читайте нас у Telegram

Дивіться нас на YouTube

На початок