Нардеп від "Слуги народу" заявив про вихід з партії через корупцію. У партії відреагували

Нардеп від "Слуги народу" заявив про вихід з партії через корупцію. У партії відреагували

Оновлено
Нардеп від "Слуги народу" заявив про вихід з партії через корупцію. У партії відреагували
. Фото: Народний депутат України - Галушко Микола Леонідович - Округ 97 / Facebook

Нардеп від фракції "Слуга народу" Микола Галушко, який обирався до парламенту у 97 окрузі (Бровари), повідомив про вихід з партії через нібито продаж всіх місць у списку політсили на його окрузі. У "Слузі народу" пообіцяли перевірити цю інформацію, а також діяльність самого Галушки.

Галушко записав відеозвернення до президента й керівництва фракції. Він сказав, що всі місця в списку "Слуги народу" в його окрузі продані, а заяви про боротьбу з корупціонерами і старими елітами залишилися тільки словами.

"Володимире Олександровичу, в 2019 році я разом з вами йшов на вибори. Після обрання вас президентом я йшов разом з вами на вибори до Верховної Ради. Весь цей шлях пройшла зі мною команда однодумців, яка працювала за ідею, за зміну ставлення влади до людей. Минуло майже два роки, але, на жаль, нічого не змінилося", - сказав він.

Читайте також: "Слуги народу" беруть родичів помічниками попри обіцянку Зеленського позбутися кумівства — "Схеми"

За словами нардепа, при недавньому розподілі на райони, "виключно з політичним підходом, кулуарна політична гра керівництва "Слуги народу" ледь не знищила мій рідний Броварський район".

"А зараз на місцевих виборах всі місця в списках від партії" Слуга народу "були продані. І заклик йти на вибори боротися з корупціонерами і старими елітами, на жаль, просто слова. Для цього достатньо відкрити список кандидатів від партії" Слуга народу "в моєму окрузі. В таких політичних виборах ні я, ні моя команда брати участь не буде. Тому я, Галушко Микола, офіційно заявляю про вихід з партії "Слуга народу", - сказав він.

У "Слузі народу" пообіцяли перевірити інформацію, яку надав нардеп, а також провести перевірку і його діяльності.

"Це дуже серйозні звинувачення, оскільки "договорняки" та торгівля місцями у списках суперечать моральним принципам нашої команди. Тому служба безпеки партії вже почала відповідні перевірки. Ми також перевіряємо факти, які навів керівник Київської обласної організації партії "Слуга Народу" Олександр Дубінський. За його даними, пан Галушко зустрічався з політичними опонентами "Слуги Народу" на окрузі № 97 і, ймовірно, мав намір включити їхніх людей до списку на місцеві вибори", - йдеться у заяві політсили.

Також у партії монобільшості пообіцяли розглянути заяву Галушка про вихід із партії.

"Щодо слів пана Галушка про намір вийти з партії «Слуга Народу» – коли від депутата надійде офіційна письмова заява про це, керівні органи партії розглянуть її у відповідному до статуту порядку. Підкреслюємо, що про вихід пана Галушка з фракції "Слуга народу" у парламенті не йдеться", - наголосили у СН.а

Що відомо

  • 1 вересня депутата Гео Лероса виключили з пропрезидентської фракції після того, як він виступив у парламенті із критикою на адресу Зеленського.
  • Пізніше Зеленський заявив, що виключення Гео Лероса з парламентської фракції "Слуга народу" не було його наказом.
  • У грудні 2019 року депутатів Ганну Скороход, Антона Полякова і Романа Іванісова офіційно виключили з фракції партії "Слуга народу".
На початок