Міноборони спільно з Державним центром зайнятості та robota.ua вдосконалюють систему рекрутингу

Міноборони спільно з Державним центром зайнятості та robota.ua вдосконалюють систему рекрутингу

Міноборони
Міноборони України. Пресслужба МО

Міністерство оборони України спільно з Державним центром зайнятості вдосконалюють систему рекрутингу. Відповідний документ про співпрацю було підписано заступницею міністра оборони Наталією Калмиковою, директоркою Державного центру зайнятості Юлією Жовтяк та директором з інновацій robota.ua Сергієм Лозко.

Про це повідомили у Міноборони.

"Тепер вакансії, які військові частини розміщують на ресурсі https://defence.robota.ua/ від robota.ua, публікують на Єдиному порталі вакансій Державної служби зайнятості. На наступному етапі співпраці ці вакансії пропонуватимуть безробітним людям в кожному регіоні України. В першу чергу це стосується небойових спеціальностей, які забезпечать повноцінне функціонування та підтримку в тилу. Надалі буде здійснюватися підбір та професійне навчання кандидатів на спеціальності під замовлення Cил оборони", — пояснили у відомстві.

За словами Калмикової, за два місяці реалізації проєкту Міноборони має понад 40 тисяч відгуків від громадян на вакансії, які пропонуються на чотирьох партнерських платформах.

"Співпраця Міноборони, Державного центру зайнятості та robota.ua – це ще один крок, який дозволить зробити рекрутинг більш ефективним. І ми дуже дякуємо нашим партнерам за їхню патріотичну позицію та взаємодію у такому важливому для держави проєкті", – наголосила заступниця міністра оборони.

Мережа регіональних та базових центрів зайнятості налічує 535 установ та підрозділів. Тож взаємодія з ними дасть потужний поштовх для співпраці, зазначають у відомстві.

Зі свого боку Юлія Жовтяк наголосила на тому, що співпраця з Міноборони та robota.ua в такому потужному напрямі – надзвичайно важлива для Державного центру зайнятості.

"Ми маємо можливості та ресурси, аби впевнено долучитися до проєкту рекрутингу. Спільна та узгоджена співпраця абсолютно точно відповідає нашим інтересам. Вже зараз, з моменту підписання Меморандуму, починаємо розробляти спільний план реалізації цілей, прописаних в цьому документі", – сказала Жовтяк.

Директор з інновацій robota.ua Сергій Лозко зауважив, що метою порталу у межах співпраці з державою є вдосконалення системи військового рекрутингу.

"Ми домовилися про співпрацю у межах тристороннього меморандуму з Міноборони та Державним центром зайнятості. Наша співпраця спрямована на покращення якості та прозорості відбору кандидатів до Сил оборони, які є чи не найбільшим роботодавцем в Україні. Ми віримо у те, що об’єднання зусиль держави та бізнесу допоможе посилити оборонну спроможність країни та забезпечить кандидатів можливістю вибору спеціальності та підрозділу для подальшої служби", – сказав Лозко.

На початок