Оркестр Житомирського військового інституту виборов Гран-прі на міжнародному фестивалі у Польщі

Оркестр Житомирського військового інституту виборов Гран-прі на міжнародному фестивалі у Польщі

Оркестр Житомирського військового інституту, фестиваль колядок, Польща
Виступ оркестру Житомирського військового інституту на фестивалі у Польщі. Фото: Facebook Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова

Колектив оркестру Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова виборов Гран-прі на 30-му Міжнародному фестивалі колядок і щедрівок імені Казиміра Шварліка у польському місті Бендзин.

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав Житомирський військовий інститут ім. С.П. Корольова.

У коментарі Суспільному начальник оркестру — військовий диригент Житомирського військового інституту ім. С.П.Корольова, заслужений артист України, майор Павло Осінський розповів, що до фестивалю долучилися учасники з кількох країн. Крім Польщі та України, були представники з Чехії, Італії та Литви.

"Початково ми брали участь у фестивалі в Житомирі — в ляльковому театрі в середині грудня. Було близько двох десятків учасників. Ми пройшли у фінал, нас відібрали як кращий колектив і запропонували поїхати для участі в фіналі в Польщі. Там у фінал вийшли 135 учасників, які пройшли на гала-концерт. Були музиканти з Латвії, Італії, Чехії. З України були кілька учасників, і, до речі, перше місце взяв хоровий колектив з міста Дубно", — розповів Павло Осінський.
Оркестр Житомирського військового інституту виборов Гран-прі на міжнародному фестивалі у Польщі
Фото: Facebook Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова

За словами диригента, оркестр Житомирського військового інституту настільки сподобався публіці, що йому дозволили виконати весь свій репертуар.

"За протоколами у фіналі можна виконувати три твори, і в усіх трьох колядках має бути тільки три куплети. Але на фінал можна максимум два твори. Ми — єдиний колектив, якому дозволили виконати повністю весь свій репертуар, оскільки всім дуже сподобалося. В залі було більше тисячі людей, вся зала стояла, супроводжуючи наші виступи оваціями. Що сказати — емоції зашкалювали, ми і самі були шоковані, що ми, як нам сказали, виступили найкраще. Ми поставили дуже високу планку — не впевнені, що у найближчі кілька років хтось зможе подолати цю планку", — каже начальник оркестру.

Раніше Суспільне повідомляло, що у липні 2020 року курсанти Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова приєдналися до всеукраїнського челенджу, присвяченого 50-річчю пісні Володимира Івасюка "Червона рута". Гурт "Нащадки генерала Петріва" виконав "Червону руту" в онлайн форматі.

А наприкінці грудня 2020 року Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова випустив музичне вітання з новорічно-різдвяними святами, яке оркестр інституту виконав просто неба.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок