Журналіст-розслідувач Ніколов повідомив про спробу його залякати

Журналіст-розслідувач Ніколов повідомив про спробу його залякати

Журналіст-розслідувач Ніколов повідомив про спробу його залякати
Журналіст Юрій Ніколов. Фото: Facebook / Юрій Ніколов

Журналіст-розслідувач Юрій Ніколов повідомив, що у неділю, 14 січня, у його помешкання ломилися невідомі. Вони намагалися залякати журналіста та вимагали, щоб він ішов служити у військо. При цьому самого Ніколова у цей час не було вдома.

Про інцидент журналіст повідомив у Фейсбуці.

За його словами, невідомі налякали його стареньку маму.

"Вчора ввечері мені і моїм сусідам влаштували скандал. Якісь чуваки ломились в двері, кричали щоб я йшов служити, обклеїли двері бумажками. Мене не було вдома... Тому ці уроди лише налякали мою стареньку маму, що після онкології живе зі мною, бо більше ні з ким – другий син в Авдіївці, дорослий онук – на Куп’янському напрямку", — написав Ніколов.

Він додав, що через 15 хвилин після інциденту на телеграм-каналі "Карточний офис" з'явився про це пост.

Ніколов заявив, що йдеться про залякування журналіста.

"Рік тому Резніков просив СБУ відкрити справу по підриву обороноздатності за мою статтю по корупції на військових закупівлях. Але у всіх інтерв’ю всередині України і закордонним ЗМІ я постійно говорив, що під час вторгнення це був єдиний випадок тиску. Що це в Роіссі валять не корупціонерів, а викривачів. А Україна ж не Росія. Тому зрештою Резнікова звільнили, а мене не посадили", — написав він.

Ніколов додав, що наразі хтось вирішив змінити цей розклад.

"Військові приїхали з 0 на ротацію і вирішили передати повістку одному відомому "журналісту", який кілька років годувався з рук російського бізнесмена вірменського походження, втік із Києва на початку повномасштабного вторгнення, а після повернення вирішив зробити вигляд, що нічого цього не було", — йдеться у пості, скрін якого оприлюднив Ніколов.

Ніколов повідомив "Детектор Медіа", що керівнику Нацполіції вже відомо про ситуацію, і найближчим часом може бути відкрито кримінальне провадження щодо перешкоджання законній журналістській діяльності.

Як заявив голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин, "провокація біля квартири Юрія Ніколова чітко вкладається у перешкоджання діяльності журналіста".

Як нагадує “Детектор Медіа”, на одному з ефірів УП Юрій Ніколов назвав президента Володимира Зеленського ухилянтом. Ніколов тоді заявив, що як Верховний головнокомандувач він “ухилився від свого обов’язку очолювати країну, яка воює”. “А чим він у цьому плані відрізняється від ухилянта? Мало чим”, — сказав тоді журналіст.

На питання “Детектор Медіа”, чи не пов’язує він інцидент під дверима його квартири із цими словами, Ніколов відповів: “Я не виключаю, мені колеги відразу після того ефіру сказали мені — чекай відповіді”.

Юрій Ніколов — журналіст-розслідувач. Саме він опублікував розслідування про масштабну корупцію у Міністерстві оборони України під час закупівлі продуктів для війська за цінами у два-три рази вищими за ринкові. Ніколов відомий й іншими розслідуваннями щодо корупції у владі.

На початок