Ізраїльські атаки на Сектор Гази вплинули на допомогу Заходу Україні — Боднар

Ізраїльські атаки на Сектор Гази вплинули на допомогу Заходу Україні — Боднар

Василь Боднар
. Посол України в Туреччині Василь Боднар, фото: УНІАН

Ізраїльські атаки на Сектор Гази вплинули на допомогу Україні з боку західних країн і на сприйняття російсько-української війни.

Про це заявив посол України в Туреччині Василь Боднар, повідомляє Анадолу.

"Міжнародні ЗМІ звернули свою увагу на цей напрямок, тому є ті, хто вважає, що війна в Україні закінчилася", — сказав він.

Посол зазначив, що зброя, яку планувалося надати Україні, була відправлена до Ізраїлю, а внутрішньополітична динаміка в західних країнах є фактором, що впливає на надання допомоги.

Серед таких факторів він назвав майбутні президентські вибори в США, позицію урядів Угорщини та Словаччини, а також блокування фермерами українських вантажівок на прикордонних пунктах у Польщі.

Боднар зазначив, що Росія вважає, що воює із Заходом і НАТО, а не з Україною, і що на Заході спостерігається дискурс про те, що "допомогти Україні дешевше, ніж воювати самим собі".

Підкресливши, що Київ знає про існування різних ідей у ​​західних країнах щодо допомоги Україні, дипломат зазначив, що саме з цієї причини Україна почала нарощувати свої потужності з виробництва зброї.

Він наголосив на важливості того, щоб країна виробляла власну зброю, зазначивши: "Україна має бути уроком для інших країн".

Раніше пані посол України в США Оксана Маркарова заявила, що не вважає, що адміністрація та Конгрес США на тлі війни в Ізраїлі послабили свою увагу щодо російської агресії. Київ працює, щоби нагадувати: наслідки війни в Україні будуть важливі для всього світу.

На початок