"Чорнобаївка по-харківськи". Фітьо та Шевцов розповіли про ситуацію поблизу Синьківки

"Чорнобаївка по-харківськи". Фітьо та Шевцов розповіли про ситуацію поблизу Синьківки

куп'янськ
Український військовий на Куп'янському напрямку, жовтень 2023 року. Фото: Roman Chop/Global Images Ukraine/Getty Images

Російські окупанти атакують Синьківку Куп'янського району однаковими маршрутами. Водночас із цим, через холодну погоду росіяни менше застосовують безпілотники на Харківщині.

Протягом останнього пів року ситуація на Куп'янському напрямку суттєво не змінюється, залишається напруженою: росіяни постійно намагаються захопити позиції Сил оборони, розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини" 9 січня помічник начальника загону "Сталевий кордон" Іван Шевцов.

"За добу 8 січня ми успішно відбили сім атак ворога. Зараз у них мета така сама, як і пів року тому — захопити Куп'янськ, Куп'янськ-Вузловий і вийти на рубіж лівого берега річки Оскіл. Найближча дорога до Куп'янська пролягає через Синьківку. Тому зараз найбільш активна ділянка — це сама Синьківка, РФ спрямовує туди всі свої сили — як техніку, так і особливий склад. Але жодних просувань у нього немає", — сказав Шевцов.

український військовий
Український військовий на позиціях поблизу Куп'янська. Фото: AP Photo/Efrem Lukatsky

Через погоду тактика росіян під час штурмів не змінилась, каже військовий, однак низька температура впливає на використання окупантами безпілотників, говорить Іван Шевцов: "Трохи зменшилась кількість використання дронів-камікадзе. Якщо тиждень чи 3-4 дні тому ворог здійснював близько 30 ударів дронами-камікадзе, то протягом минулої доби (8 січня — ред.) лише дві спроби уразити позиції Сил оборони".

До активних дій російських військових на Куп'янщині українські сили готувалися, тож нині успіхів РФ на цьому напрямку немає, повідомив в ефірі "Суспільне. Спротив" начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

"Бачимо, що ворог постійно атакує цю бідну Синьківку, але йде весь час одними й тими самим маршрутами. Там вже купа знищеної техніки, така собі Чорнобаївка тільки по-харківськи. Відповідно великі зазнає втрати, успіхів не досягає. Ми спостерігаємо і за угрупованням російських військ на північному кордоні теж. Якихось важливих змін, які несуть загрозу Харкову, ми не бачили", — сказав Фітьо.

Залужний, Умєров, Сирський і Шаптала відвідали позиції українських військових поблизу Куп'янська, повідомили у пресслужбі Міноборони.

"Мав честь зустрітися з командирами підрозділів, які воюють на цьому напрямку зараз. Доповіли про ситуацію, поточні виклики. Рішення будуть ухвалені найближчим часом — ворогу не сподобається", — сказав міністр оборони Рустем Умєров.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок