На фронті загинув поет Максим Кривцов

На фронті загинув поет Максим Кривцов

Поет Максим Кривцов загинув на фронті на війні в Україні 7 січня
Поет Максим Кривцов загинув на фронті 7 січня. Фото: з фейсбуку Любка Дереша

Поет і військовий Максим Кривцов загинув на фронті 7 січня.

Про це повідомив письменник Любко Дереш у Фейсбуці.

"Сьогодні загинув поет Кривцов Максим. Мав удачу спілкуватися з ним і вести заняття, де він був як слухач, на ветеранській програмі "Голоси війни". Дуже жива, дотепна, надзвичайно талановита людина", — написав Дереш.

Дереш також навів невеликий фрагмент із синопсису роману, який Кривцов надсилав на курсі:

"...Коли повертаємось із ротацій, їдемо в автівці додому, ми не відчуваємо щастя, хоча хочемо повернення. Напевне. Ми відчуваємо одне — порожнечу. Одну спільну на всіх порожнечу, колективну, як пам’ять. Ми захлинаємось нею і задихаємось від її випарів.
Отже. Я хочу розповісти про багатоповерхівку, на 77 поверсі якої розміщений офіс телеканалу "Забуття". Вся розповідь відбуватиметься у межах найжахливішої програми у світі "Ток-шоу Війна"...."

Загибель сина у Фейсбуці підтвердила мати митця Надія Кривцова.

Максим обрав військо у 2014 році, тоді пішов на фронт добровольцем. Також працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та у Veteran Hub. У лютому 2022 повернувся до лав ЗСУ. Продовжував писати вірші та прозу. Мав незавершений роман.

Поезія Максима Кривцова звучала у межах проєкту Радіо Промінь "День, якого не повинно бути".

"Ще три дні тому ти засинав в обіймах на своєму дивані із дівчиною, 24 лютого ввечері ночував у військовій частині, а наступної ночі на тому ж дивані були складені зброя та екіпа, яку ми встигли отримати. І вночі по черзі ми виходили чергувати на моє подвір'я, досилаючи патрон в патронник. Поруч з грядкою, на якій я вирощував м'яту та мелісу. На гірці, з якої я спуксався на лижах, стояли хлопці і прикривали сектор. Ось такі ривки — вони найбільш пам'ятні та чутливі. Так, як було на Майдані, і тут це відчуття повернулося. На диво, я тоді зрозумів, що життя хороше, і не хочеться його втрачати. І тому вартує за нього побитися", — розповідав поет Суспільному Культура в одному з інтерв'ю.

На початок