Україна відкрила справу через проїзд потяга з Росії до анексованого Криму

Україна відкрила справу через проїзд потяга з Росії до анексованого Криму

Україна відкрила справу через проїзд потяга з Росії до анексованого Криму
.

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальну справу за фактом незаконного перетину російсько-українського кордону пасажирським потягом "Санкт-Петербург — Сімферополь".

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за зверненням представництва президента України в АР Крим, повідомляє пресслужба прокуратури АРК.

"У ході досудового розслідування також буде дана правова оцінка незаконного запуску залізничного сполучення між Російською Федерацією і Кримським півостровом, оскільки такі дії країни-окупанта грубо порушують державний суверенітет і територіальну цілісність України, свідчать про нехтування загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права", — йдеться в повідомленні.

Як відомо:

  • 23 грудня Кримським мостом через Керченську протоку до анексованого півострова проїхав перший пасажирський потяг сполученням Санкт-Петербург — Севастополь. Участь у відкритті залізничної частини Кримського мосту брав президент Росії Володимир Путін.
  • Раніше стало відомо, що Росія готова відкрити залізничне сполучення з анексованим нею Кримом. Із Санкт-Петербурга до Севастополя їздитимуть п'ять потягів, а з Москви до Сімферополя — чотири.
  • Представництво президента України в АРК назвало відкриття залізничного сполучення РФ з анексованим Кримом грубим порушенням російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності України, а також міжнародного права.
  • Дії Росії засудили в Європейському Союзі, а також в ООН. У липні 2018 року шість компаній, які будували Кримський міст, потрапили під санкції ЄС.
На початок