Зеленський провів розмову з прем'єр-міністеркою Італії. Про що говорили

Зеленський провів розмову з прем'єр-міністеркою Італії. Про що говорили

Зеленський провів розмову з прем'єр-міністеркою Італії. Про що говорили
Прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні та президент України Володимир Зеленський. . Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський сьогодні 4 січня провів телефонну розмову з прем'єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні. Обговорили зокрема майбутнє італійське головування у G7.

Президент України Володимир Зеленський

"Вітаю з початком італійського головування в "Групі семи". Ми цінуємо внесення питань обороноздатності та відбудови України до пріоритетів на 2024 рік. Це потужний сигнал, що демонструє незмінну підтримку України в боротьбі з агресором", — зазначив Зеленський.

Президент поінформував Мелоні про масовані російські атаки та про ситуацію на фронті. Також лідери обговорили питання оборонної співпраці і підготовку зустрічі радників щодо Формули миру, яка незабаром відбудеться в Давосі.

"Вдячний Італії за незмінну підтримку наших зусиль із відновлення повної сили міжнародного права: наша Формула миру саме заради цього й запропонована. Доручили нашим командам активізувати двосторонню роботу щодо безпекових гарантій для України", — додав Зеленський.

Мелоні під час пресконференції 4 січня також зазначила, що якби міжнародні партнери не надавали Україні військову допомогу, війна була б ближчою до Європи, зокрема і до Італії.

Раніше міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що війна Росії проти України, криза на Близькому Сході, спричинена атаками ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, і штучний інтелект стануть основними темами головування країни у "Групі семи" (G7) у 2024 році.

На початок