РФ не зацікавлена в доброчесних переговорах з Україною — ISW

РФ не зацікавлена в доброчесних переговорах з Україною — ISW

РФ не зацікавлена в доброчесних переговорах з Україною — ISW
Кремль у Москві, Росія. Foto: AFP, ALEXANDER NEMENOV

Росія зберігає свої максималістські цілі в Україні і не зацікавлена в доброчесних переговорах — попри повідомлення про те, що західні чиновники стають начебто все більш прихильними до можливих переговорів України з Росією задля припинення війни.

Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Як відзначили аналітики,  у статті Politico, опублікованій 27 грудня, неназвані представник адміністрації президента США Джо Байдена та європейський дипломат повідомили, що адміністрація Байдена та європейські чиновники зміщують акцент з підтримки повної перемоги України над Росією на покращення позицій України на ймовірних переговорах з Росією щодо припинення війни. Politico зазначає, що такі переговори, ймовірно, змусять Україну поступитися територією Росії.

В ISW також відзначили, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив 27 грудня, що Захід має намір заморозити війну в Україні, а потім представити її як перемогу, і риторично запитав, яких перемог досягли США у В'єтнамі, Афганістані та Іраку після того, як спробували зробити те ж саме.

“Посилання Лаврова на участь США у В'єтнамі, Афганістані та Іраку дозволяють припустити, що Лавров розглядає західну дискусію про заморожування війни і підготовку до можливих переговорів України з Росією як готовність Заходу прийняти поразку України”, — йдеться в аналітичному звіті.

Зазначається, що заява Лаврова також узгоджується з нещодавніми заявами російських офіційних осіб про те, що Росія не зацікавлена в заморожуванні війни чи чесних переговорах і продовжуватиме переслідувати свої загарбницькі територіальні цілі та зусилля з так званої "демілітаризації" України.

Раніше ISW оцінював, що тимчасове припинення вогню, ймовірно, надасть російським військовим час підготуватися до відновлення агресії проти України, і що Росія, зрештою, матиме ті ж самі максималістські цілі для цієї відновленої агресії.

На початок