У ДБР з’явився новий тимчасовий керівник. Хто він та що декларує

У ДБР з’явився новий тимчасовий керівник. Хто він та що декларує

У ДБР з’явився новий тимчасовий керівник. Хто він та що декларує
. Олексій Сухачов. Фото: ДБР

Виконувачем обов’язків директора Державного бюро розслідувань став Олексій Сухачов, якого у серпні 2020 призначили на посаду заступника директора ДБР. Його попередник Олександр Соколов повернувся на посаду заступника.

Як зазначено на сайті Держбюро розслідувань, Сухачову 42 роки, він закінчив юридичну академію у Харкові та отримав ступінь доктор юридичних наук та заслуженого юриста України.

З 2017 по 2019 рік новий виконувач обов’язків ДБР працював заступником начальника Департаменту Генпрокуратури. У липні 2019-го його звільнили через непроходження атестації. Згодом він оскаржив це рішення в Окружному адміністративному суді й виграв справу. У ці ж роки він проходив військову службу в Службі зовнішньої розвідки України.

За результатами відкритого конкурсу у серпні 2020 року його призначили на посаду заступника директора ДБР.

Квартири, машини та готівка. Що декларує Сухачов

Згідно з останньою декларацією Сухачова, він не має у власності жодної квартири чи будинку, утім земельна ділянка площею 1000 квадратних метрів на Київщині належить його дружині. Також майно у вигляді чотирьох квартир у Києві площею 107 квадратних метрів у безоплатне користування Сухачову надає Баєва Галина Олександрівна. Його син Олександр володіє двома квартирами по 41,7 метра квадратних.

На банківських рахунках Сухачов 99 тисяч гривень, і 39 тисяч доларів готівкою. Новий очільник ДБР також володіє автівкою Toyota Camry, вартість якої, відповідно до декларації, становить 226 тисяч гривень. Його ж дружина Олена користується автомобілем марки RX-350 (2010) ціною у 420 тисяч гривень

Що відомо

  • 17 березня Рада призначила Ірину Венедіктову на посаду генпрокурорки яка до цього виконувала обов'язки директора ДБР. Після цього обов'язки глави ДБР почав виконувати її заступник Олександр Соколов.
На початок