На Полтавщині у 34 освітніх закладах – карантин через COVID-19. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

На Полтавщині у 34 освітніх закладах – карантин через COVID-19. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

На Полтавщині у 34 освітніх закладах – карантин через COVID-19. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ
. Суспільне Полтава

На Полтавщині з початку вересня коронавірус виявили у 34 закладах освіти. У 20-ти із них – лише за минулий тиждень. Крім Полтави, це у Миргороді, Решетилівці, Кременчуцькому та Диканському районах. Про це Суспільному розповіла начальниця відділу обласного департаменту освіти Олена Ухань. Загалом за місяць COVID-19 підтвердили у понад пів сотні людей – це діти, педагоги та інші працівники. Деякі школи й садки повністю на карантині, а в деяких на дистанційному навчанні перебувають група чи клас.

Від 22 вересня у полтавському садочку № 71 має завершитися карантин в одній із груп. Його впровадили 14 вересня – захворіла вихователька.

"Цей випадок був підтверджений у вихідний день. В понеділок, 14 вересня, була група закрита, списки всіх контактних осіб були направлені до міської санепідемслужби. Негайно було оброблено приміщення, провітрене", − каже завідувачка дошкільного закладу № 71 Світлана Євенко.

На Полтавщині у 34 освітніх закладах – карантин через COVID-19
На Полтавщині у 34 освітніх закладах – карантин через COVID-19. Суспільне Полтава

Якщо в установі захворіє вихованець, на карантин відправляють клас або групу. А якщо педагог – можуть перевести на дистанційне навчання увесь заклад, каже Олена Ухань.

"Закривається на 14 днів, якщо в цьому є потреба. Якщо, наприклад, дитина не відвідувала з 1 вересня навчальний заклад, але в неї виявили підозру і потім підтвердився COVID, то немає потреби закривати клас, тому що вона не відвідувала навчальний заклад", − зазначила начальниця відділу обласного департаменту освіти Олена Ухань.

А в полтавському навчально-виховному закладі № 36 на карантин відправили четвертий клас. Захворіла дитина, тому понад 30 учнів навчаються дистанційно до 23 вересня.

"Ухвалили рішення, що діти з цього класу ідуть на самоізоляцію, повідомили про це батьків. Вони пішли на самоізоляцію із 17 вересня до 23 вересня і зараз перебувають на дистанційному навчанні. Дитина почуває себе добре", − каже директорка навчально-виховного комплексу № 36 Раїса Козак.

Навчально-виховний комплекс № 36
Навчально-виховний комплекс № 36. Суспільне Полтава

Загалом же в області хворих на COVID-19 від початку вересня виявили у 34 закладах освіти.

"Це 13 дітей, 8 студентів, 32 працівники, з них –24 педагогічні і 8 інших працівників. Закриті 2 дошкільних навчальних заклади повністю, дві групи окремо в інших навчальних закладах. Якщо беремо по школах, то це 4 заклади повністю і 6 класів у закладах загальної середньої освіти. По вищим навчальним закладам на сьогодні (21 вересня - ред.) 4 групи залишилося, один факультет із вишів", − каже начальниця відділу обласного департаменту освіти Олена Ухань.

Повне відео

Нагадаємо, навчальні заклади на Полтавщині та в Україні через поширення коронавірусу закрили від 12 березня. А відновили навчання у них, зокрема школярі, із 1 вересня.

На початок