У Польщі виявили нелегальну фабрику цигарок, на якій працювали 12 українців

У Польщі виявили нелегальну фабрику цигарок, на якій працювали 12 українців

У Польщі виявили нелегальну фабрику цигарок, на якій працювали 12 українців
. https://cbsp.policja.pl

На заході Польщі правоохоронці виявили нелегальну фабрику з виробництва сигарет, до якої причетні 16 людей, серед них — 12 громадян України.

Про це повідомляє Центральне слідче бюро поліції Польщі (CBSP). Завод облаштували в приватному будинку в підсобному приміщенні. Там жили 13 працівників, переважно іноземці.

За даними правоохоронців, цигарки незаконно виробляли та продавали з листопада 2019 року. На нелегальній фабриці виявили 5,8 млн штук сигарет, приблизно 1,7 млн тонн тютюнової суміші й кількадесят піддонів з напівпродуктами. Збитки Держказначейства Польщі становлять 6,5 млн злотих (4,4 млн грн).

Читайте також: У Польщі затримали двох українців за підозрою у крадіжці майна на понад півмільйона гривень

Ттакож, за попередньою інформацією слідчих, цигарки могли вивозити за межі Польщі та продавали там. У такому випадку втрати Державного казначейства в частині акцизного збору, ПДВ та митних зборів можуть скласти майже 40 мільйонів злотих (298 млн грн).

У Польщі виявили нелегальну фабрику сигарет, на якій працювали12 українців
У Польщі виявили нелегальну фабрику сигарет, на якій працювали12 українців. cbsp.policja.pl

Під час обшуку правоохоронці вилучили мільйон злотих (7,4 млн грн) у готівці, три автомобілі й вантажівку для доставлення сигарет за межі Польщі.

Районний суд у Познані обрав працівники нелегальної фабрики запобіжний захід у вигляді тимчасового тримання під вартою на три місяці.

У Міністерстві закордонних справ Суспільному повідомили, що знають про затримання громадян України, за допомогою до консулів вони не зверталися.

Що відомо

  • Польська економіка відчує брак українських заробітчан — посол Польщі.

Читайте також

Заробітчани переказали до України рекордні 16 млрд доларів за рік

На початок