В інфекційній лікарні Харкова збільшили кількість ліжок для COVID-хворих

В інфекційній лікарні Харкова збільшили кількість ліжок для COVID-хворих

В інфекційній лікарні Харкова збільшили кількість ліжок для COVID-хворих
. kharkivoda.gov.ua

Кількість ліжок у Харківській обласній інфекційній лікарні, яка приймає хворих на коронавірус, збільшили з 240 до 290.

Про це на брифінгу 18 вересня повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Тарас Пастух.

"Станом на вчора затверджено 290 ліжок в умовах однієї інфекційної лікарні, без залучення дитячої обласної інфекційної лікарні", — зазначив Пастух.

Він також зазначив, що в дитячій інфекційній лікарні додатково є 150 ліжок.

Хворих, які потребують підтримки на апаратах ШВЛ, планують зібрати в одному відділені, але поки що вони у різних відділеннях.

На ранок 18 вересня з 12 реанімаційних ліжок у Харківській обласній інфекційній лікарні зайнято 11. Ще десятеро хворих перебувають на апаратах штучної вентиляції легень в інших відділеннях медзакладу.

"Ми сподіваємося, що найближчим часом керівником закладу буде прийняте дещо інше рішення, яке було ним прийняте 16 числа. Воно також викликає певне здивування. Ми просили зробити, поки ми говоримо про ремонт відділення інтенсивної терапії, інше відділення. І ті пацієнти, які є зараз по різним відділенням на апаратах ШВЛ, зібрати в одному відділенні. Це набагато зручніше буде робота для анестезіологів, медсестер", — сказав Пастух.

"Тим більше там є непогано пристосоване відділення, боксоване, в межах одного поверху. І самі лікарі-анестезіологи вони просили це відділення відвести під інтенсивну терапію", — додав заступник голови ХОДА.

За його словами, усього на стаціонарному лікуванні в області перебуває 684 хворих, з яких 535 — пацієнти харківських лікарень, 149 — в районах області.

Усього для госпіталізації у регіоні визначено 2700 ліжок. Наразі завантаженість складає 51%, зазначив Пастух.

Що відомо

  • 16 вересня стало відомо, що опорні лікарні Харкова та області почергово прийматимуть хворих з коронавірусом. Таке рішення затвердили через зростання кількості госпіталізацій.
  • За словами заступниці директора обласної інфекційної лікарні Валентини Маслової, таке розвантаження допомогло трішки перепочити та розсортувати хворих, які є.
  • З початку пандемії інфекційна лікарня була розрахована на 200 ліжок.

На початок