Новий рік без салютів: на Черкащині заборона на феєрверки діятиме без змін

Новий рік без салютів: на Черкащині заборона на феєрверки діятиме без змін

На Черкащині продовжує діяти ухвалена раніше заборона продажу та використання піротехнічних виробів. За зберігання та торгівлю ними передбачені штрафи.

Винятків не буде і в новорічну ніч, розповіли Суспільному у Черкаській ОВА.

На території Черкаської області на період воєнного стану заборонили продаж та використання піротехнічних виробів, феєрверків, салютів та петард. Відповідний наказ очільника ОВА був опублікований ще в грудні 2022 року.

На Черкащині заборона на феєрверки діятиме без змін
Фото: Черкаська ОВА

На Черкащині заборона на феєрверки діятиме без змін
Фото: Черкаська ОВА

Нині ця заборона продовжує діяти, і діятиме, зокрема, і в новорічну ніч.

Як розповів у коментарі Суспільному речник патрульної поліції Черкаської області Олексій Драгун, патрульна поліція реагуватиме на виклики громадян про продаж піротехніки. На місцях викликів поліцейські дбатимуть про безпеку людей.

За словами речниці Головного управління Нацполіції в Черкаській області Зої Вовк, відповідно до статті 195 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена відповідальність за порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів.

"Це тягне за собою накладення штрафу від 595 до 1 020 гривень з конфіскацією піротехнічних засобів. Крім того, статтею 182 КУпАП також передбачена відповідальність за порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях. Це тягне за собою попередження або накладення штрафу: на громадян – від 85 до 255 гривень на посадових осіб та громадян – суб’єктів господарської діяльності – від 255 до 510 гривень", – додала вона.

Надсилайте новини про події з життя на Черкащині

Читайте нас у Telegram

Дивіться нас на YouTube

На початок