Діти з Полтавщини створили найбільшу вириванку в Україні: зафіксували рекорд

Діти з Полтавщини створили найбільшу вириванку в Україні: зафіксували рекорд

Рекордна вириванка з Кременчука: що це та хто її зробив
Рекорд зафіксували у київському музеї. Фото: сторінка у Facebook Національного музею декоративного мистецтва України

У Національний реєстр рекордів внесли вириванку, яку створили вихованці одного з гуртків у Кременчуці. Робота ― це триптих, присвячений Україні.

Рекорд зафіксували під час виставки у Національному музеї декоративного мистецтва України, що розташований у Києві. Номінація ― "Найбільша в Україні вириванка".

Рекорд України у номінації "Найбільша вириванка": який вигляд має робота
Фото з місця фіксації рекорду. Фото: сторінка у Facebook Національного музею декоративного мистецтва України, колаж Суспільного

Автори роботи ― це 17 вихованців гуртка декоративно-ужиткового мистецтва Кременчуцького міського центру позашкільної освіти. Про це Суспільному розповів керівник гуртка Дмитро Король.

Вириванка ― це аплікація, створена без ножа чи ножиць. Усі елементи зображення діти виривали з паперу вручну. Роботу назвали "Живи та квітни, моя Україно". Вона складається із трьох частин. Розмір кожної ― 2 на 3 метри, а загальна площа ― 18 квадратних метрів, повідомив Дмитро Король.

Кременчуцькі діти зробили найбільшу вириванку: що на ній зображено
Три частини вириванки, яка стала найбільшою в Україні. Фото надані Д. Королем

На вириванці зобразили церкву, козаків, чумаків, млин, гончарів, розписи тощо. Так заклали певні символи та хотіли відобразити працьовитість українського народу та його мистецтво.

За словами керівника гуртка, роботу експонуватимуть у Національному музеї декоративного мистецтва України, що розташований у Києві близько місяця.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок