До Запоріжжя привезли Вифлеємський вогонь миру

До Запоріжжя привезли Вифлеємський вогонь миру

Вифлеємський вогонь миру у 2023 році до Запоріжжя привезли потягом
Вифлеємський вогонь миру у Запоріжжі, 11.12.2023 року. Фото: Суспільне Запоріжжя

Сьогодні, 11 грудня, до Запоріжжя потягом "Київ-Запоріжжя" о 7:34 ранку доставили Вифлеємський вогонь миру.

Про це повідомили кореспонденти Суспільного Запоріжжя, які зустріли потяг.

"Сьогодні вночі ми везли Вифлеємський вогонь миру. До станції Київ-Пасажирський прийшли представники організації, яка займається передачею вогню. Передали нам три лампадки до станції Запоріжжя, Дніпро і Знаменки. На нас була покладена велика відповідальність привезти символ миру, добра і любові. Ми берегли його, як могли", — каже начальник потягу Юрій Марченко.
До Запоріжжя привезли Вифлеємський вогонь миру
Юрій Марченко, начальник потягу. Фото: Суспільне Запоріжжя

За словами представниці Національної скаутської організації "Пласт" Ірини Федорченко, вогонь буде перебувати на залізничному вокзалі Запоріжжя до Різдва, аби всі охочі могли перейняти вогонь миру і принести його у свої домівки:

"Вогонь має потрапити і на передову до військових, де б вони не були. Вогонь буде передаватися в різні церковні парафії Запоріжжя", — зазначила Ірина.
До Запоріжжя привезли Вифлеємський вогонь миру
Вифлеємський вогонь миру у Запоріжжі, 11.12.2023. Фото: Суспільне Запоріжжя

Раніше Суспільне повідомляло, що національний перевізник, компанія "Укрзалізниця" втретє доставить Вифлеємський вогонь миру до 24 вокзалів України менш ніж за добу.

Що відомо про Вифлеємський вогонь миру

Вифлеємський вогонь миру — це міжнародний скаутський захід, що відбувається щороку напередодні Різдва. Основна мета — поширити символічний вогонь з місця народження Ісуса Христа до всіх, хто його потребує. Вогонь є символом доброї справи і підтримки.

Скаути всього світу щороку поширюють Вифлеємський вогонь як нагадування про добрі справи і підтримку тих, хто не може святкувати Різдво вдома.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок