У лікарні Одеси, що приймає хворих з підозрою на COVID, пояснили черги зі “швидких”

У лікарні Одеси, що приймає хворих з підозрою на COVID, пояснили черги зі “швидких”

У лікарні Одеси, що приймає хворих з підозрою на COVID, пояснили черги зі “швидких”
. Facebook / Олександр Івасівка-Навроцький

Біля міської лікарні №5, відділення якої приймає пацієнтів з пневмонією та підозрою на COVID-19, виникають черги з карет швидкої допомоги. Про таке заявила заступниця директора лікарні Людмила Бірюкова.

За її словами, скупчення автомобілів невідкладної медичної допомоги відбувається через особливості огляду пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію.

“Прийом пацієнтів займає певний час. Лікар повинен одягнути всі засоби індивідуального захисту, провести огляд хворого, зібрати анамнез, заповнити медичну документацію та взяти матеріали для ПЛР-дослідження. Після цього медик має зняти весь захист, а в приміщенні необхідно провести дезінфекцію”, – пояснила Бірюкова.

За її словами, з 28 серпня до 15 вересня у відділення госпіталізували 640 пацієнтів. Щодня туди надходять приблизно 25 людей. Бірюкова наголосила, що хворих привозять “не завжди поступово”, найбільше – ввечері та вночі.

Зазначимо, напередодні директорка благодійного фонду “Корпорація Монстрів” Катерина Ножевнікова опублікувала відео з чергою “швидких”. Тоді волонтерка нарахувала 17 автомобілів.

Заступниця директора лікарні також зазначила, що наразі у відділенні міської лікарні №5 розгорнуто 90 ліжок та працюють 6 реанімаційних бригад. У складі кожної з них – 18 медсестер та три лікарі, один з яких – анестезіолог.

Нагадаємо, 10 вересня в Україні змінився розподіл міст за карантинними зонами відповідно до ситуації з коронавірусом. Він діятиме протягом 14 днів. Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні Держкомісії з питань ТЕБ і НС.

До "червоної" зони увійшов Болградський район та залишилися міста Біляївка та Ізмаїл, решта регіону поділилася на “помаранчеві”, “жовті” та “зелені” частини.

У "жовтій" зоні опинилися: міста Одеса, Білгород-Дністровський, Теплодар, Южне, а також Арцизький, Березівський, Іванівський, Кодимський, Лиманський, Савранський та Саратський райони Одеської області. Місто Подільськ, яке раніше було у "жовтій" зоні, потрапило до "зеленої".

Читайте також

На початок