Уряд змінив критерій віднесення регіонів до "червоної" зони

Уряд змінив критерій віднесення регіонів до "червоної" зони

Уряд змінив критерій віднесення регіонів до "червоної" зони
. УНІАН

Кабінет міністрів змінив умови віднесення регіонів України до карантинних зон. Так, до рішення про встановлення "червоного" рівня епідемічної небезпеки залучатимуть регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з правом дорадчого голосу.

Відповідне рішення ухвалили на урядовому засіданні 16 вересня. Рішення про "червону зону" карантину буде прийматись спільно з державною та регіональною комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у разі перевищення середнього по країні рівня захворюваності на COVID-19 випадків на 100 тис. населення за 14 днів більш ніж у 5 разів

У разі встановлення в адміністративній одиниці "червоної зони" характер і кількість обмежень визначатимуть спільним рішенням державної та відповідної регіональної комісій ТЕБ та НС з урахуванням затвердженого Кабміном переліку.

"Це може бути одномоментне закриття всіх сфер або поступове обмеження певних сфер, які в конкретному регіоні призводить до спалахів хвороби", — заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Незмінним залишився критерій завантаженості ліжок на понад 75% впродовж 5 днів поспіль, та перевищення середнього рівня захворюваності випадків на 100 тисяч населення за 15 днів більше, ніж у 5 разів.

Що відомо

  • Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин на 2 місяці до 31 жовтня у зв’язку зі збільшенням кількості хворих на коронавірус в Україні та закрив в'їзд іноземцям майже до кінця вересня.

На початок