В Одесі судили китайського блогера, який знімав роботу ППО

В Одесі судили китайського блогера, який знімав роботу ППО

В Одесі судили китайського блогера, який знімав роботу ППО
Молоток судді. Фото ілюстративне: pexels.com

В Одесі судили китайського блогера, який систематично знімав на відео роботу ППО під час обстрілів і викладав записи на власному YouTube-каналі.

Про це стало відомо з вироку Приморського районного суду Одеси.

За даними слідства, громадянин КНР знімав на свій фотоапарат Canon, як одеські сили ППО відбивають атаку росіян. Чоловік випустив серію відеороликів, де надавав коментарі щодо місця та часу здійснення фільмування, характеристики звуків, фактів ураження цілі та наслідків влучання.

"Здійснив розповсюдження (несанкціоноване поширення) зазначеного відеозапису, де з ним можуть ознайомитись велика кількість осіб, у тому числі російські представники розвідувальних служб та інших формувань", – зазначається у вироку суду.

Чоловіка затримали правоохоронці та відправили його справу до суду, де блогер зізнався у скоєному та розповів, для чого він це робив. Його засудили до п'яти років позбавлення волі.

Суд врахував те, блогер з КНР є особою молодого віку, ніколи раніше не притягувався до кримінальної відповідальності та перебуває в Україні на законних підставах, одружений. Також чоловік активно підтримує ЗСУ, здійснює підприємницьку та волонтерську діяльність, а також сплачує податки. 

Іноземця засудили на п'ять років позбавлення волі, але звільнили його від відбуття покарання з іспитовим строком на один рік та наклали обов`язки, передбачені п. 1, 2 ч. 1 ст. 76 КК Українивизначено, що у разі звільнення від відбування покарання з випробуванням суд покладає на засудженого такі обов`язки: 1) періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; 2) повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання..

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок