Росія після втрати агентурних мереж в Україні сконцентрувала зусилля на проведенні ІПСО та провокацій — СБУ

Росія після втрати агентурних мереж в Україні сконцентрувала зусилля на проведенні ІПСО та провокацій — СБУ

Росія після втрати агентурних мереж в Україні сконцентрувала зусилля на проведенні ІПСО та провокацій — СБУ
. Ілюстративне фото: УНІАН

Російські спецслужби після втрати агентурних мереж в Україні сконцентрували власні зусилля на проведенні різноманітних інформаційно-психологічних операцій та провокацій.

Про це повідомили в СБУ.

"Такі ІПСО, як всередині нашої держави, так і за кордоном, спрямовані, зокрема на дискредитацію України на міжнародній арені, спроби розколоти суспільство, посіяти недовіру до військово-політичного керівництва держави, що за задумом РФ матиме негативний вплив на стан обороноздатності України", — мовиться у повідомленні.

Служба безпеки направила відповідну інформацію до органів державної влади, зокрема Офісу президента, Кабінету міністрів та Верховної ради, аби вони могли врахувати ці дані під час організації та погодження закордонних відряджень українських делегацій, в тому числі з урахуванням позиції МЗС.

Адже, згідно із законодавством, саме Міністерство закордонних справ є головним органом виконавчої влади у формуванні та забезпеченні реалізації державної політики в сфері зовнішніх зносин України.

"Дане інформування мало на меті посилення державної безпеки країни у період воєнного стану і не стосувалось жодних конкретних представників політичних сил", — додали в СБУ.

17 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що Росія прагне посіяти розкол в українському суспільстві, створюючи "хаос", аби змістити главу держави.

Пропаганда РФ проти України

У Головному управлінні розвідки Міноборони 2 серпня поінформували, що російські політтехнологи підготували новий пакет брехні, розрахований на цільові аудиторії в Україні, США, Європі та Ізраїлі.

Мета всіх матеріалів єдина — переконати українців та союзників у безперспективності опору, посіяти сумніви й протистояння в антипутінській коаліції та створити враження, що є "важливіші" проблеми.

29 серпня в ГУР заявили, що Кремль затвердив 5 фейків проти України.

На початок