Частину фортифікаційних споруд можуть побудувати у самому Куп'янську — Синєгубов

Частину фортифікаційних споруд можуть побудувати у самому Куп'янську — Синєгубов

Доповнено

Частину фортифікаційних споруд можуть побудувати в житлових масивах самого Куп'янська. Жителям міста можуть рекомендувати евакуюватися, щоб убезпечити від обстрілів РФ. Рішення про евакуацію має прийняти обласна Рада оборони.

Про це 1 грудня повідомив під час брифінгу керівник ОВА Олег Синєгубов.

"Можливо, поки що це буде рекомендація щодо виїзду, не обов'язково це буде одразу примусова евакуація. Ми зараз розглядаємо населені пункти, де перебувають 525 дітей, у тому числі розглядаємо Заоскілля — і ту частину Куп'янська", — зазначив Синєгубов.

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов
Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 1 грудня 2023 року. Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

Він додав, що у місті можуть звести оборонні укріплення.

"Оскільки ми маємо продовжувати посилювати наші фортифікаційні споруди, частина їх може розташовуватися безпосередньо у Куп'янську, у житлових масивах міста. Щоб убезпечити людей від ворожих атак, ми маємо проводити евакуацію. Наразі ніяких ускладнень ситуації немає, вона важка, але стабільна", — сказав Синєгубов.

Менш активно, ніж на Куп'янському напрямку, росіяни штурмують українські позиції на кордоні Луганської та Харківської областей — у напрямку селища Борової. Але ситуація може змінитися — там зберігається скупчення військ РФ, говорить Синєгубов.

Частину фортифікаційних споруд можуть побудувати у самому Куп'янську — Синєгубов
Рятувальники гасять пожежу, що зайнялася внаслідок обстрілу Вовчанська, листопад 2023 року. Фото: ДСНС Харківщини

За словами очільника області, посилення обстрілів нині фіксують і у Вовчанській громаді, зокрема у Вовчанську, який РФ атакувала три дні поспіль.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок