Волинянин вкрав із ферми коня і проїхав на ньому 15 кілометрів

Волинянин вкрав із ферми коня і проїхав на ньому 15 кілометрів

Кінь в селі Озерці крадіжка
Викрадений кінь, якого поліцейські знайшли в Луцькому районі, 25 листопада 2023 року. Фото: Луцьке районне управління поліції

У Луцькому районі затримали волинянина, який вкрав вночі з фермерського господарства в селі Озерці коня. Чоловіку вдалося верхи проїхали 15 кілометрів.

І чоловіка, і коня поліцейські знайшли в сусідньому селі через декілька годин після того, як отримали заяву від 47-річної власниці ферми, повідомили в Луцькому районному управлінні поліції.

Як розповів начальник кримінальної поліції в Горохові Дмитро Смага, 34-річний житель Володимирського району вибрав із кількох коней, що були на фермі, найбільш спокійного, сів верхи й вирушув до іншого населеного пункту. Потому волинянин придумав неправдиву історію про те, що начебто його віз з конем потрапив в аварію і лишив тварину в знайомих.

Як стало відомо правоохоронцям із пояснень чоловіка, тварину викрав через те, що "дуже любить коней". Також у поліції повідомили, що волинянин раніше був судимий за вчинення крадіжок і цьогоріч вийшов на волю з в'язниці.

У разі доведення вини жителю Володимирського району загрожує від п'яти до восьми років позбавлення волі за ч.4 ст.185Вчинення крадіжки в умовах воєнного стану Кримінального кодексу України.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок