У Кременчуці військовим передали лазне-пральний комплекс: що це таке

У Кременчуці військовим передали лазне-пральний комплекс: що це таке

У Кременчуці передали лазне-пральний комплекс
Лазне-пральний комплекс. Фото: Facebook В. Малецький

Лазне-пральний комплекс із двома душовими відділеннями 23 листопада передали військовослужбовцям у Кременчуці, що на Полтавщині. Виготовила його місцева компанія за гроші з бюджету громади.

Лазне-пральний комплекс – це один 6-метровий контейнер, розділений на два приміщення: технічну і лазне-пральну зони. Між ними вмонтовано бак на 2 тисячі літрів води.

У Кременчуці військовим передали лазне-пральний комплекс
Лазне-пральний комплекс. Фото: Facebook В. Малецький

"Посилена конструкція цього баку дає можливість транспортувати воду навіть в русі. Можна замовити цей бак у будь-якому місці і вже приїхати до місця миття особового складу і не бути залежним від наявності води саме там. Більшість комплексів не допускають транспортування із заповненим баком води. Це призводить до того, що ми стаємо залежні від наявності води у місці, де будуть митися", — розповів директор з продажу компанії виробника Сергій Войтенко.

Вода у комплексі подається дозовано протягом 15-20 хвилин.

"У цьому комплексі є насосна група, яка забезпечує постійну докачку води по мірі її витрати, а нагрівальна група забезпечує її нагрів. Якщо є вода і пальне, цей комплекс можна використовувати безперервно. Ми постійно можемо докачувати воду і нагрівати її. Якщо ми розрахунково беремо по 20 літрів на людину, то це 100 людей. Але якщо є вода, то можна мити безперервно", — розповів Сергій Войтенко.

Військовим у Кременчуці передали лазне-пральний комплекс
Душові відділи у комплексі. Фото: Facebook В. Малецький

За його словами, через пів години після прибуття на місце, люди можуть купатися. Стоїть дизельний нагрівач потужністю 30 кіловат, який нагріває батареї і бойлер. Температура в приміщенні буде 20-25 градусів. Окрім того, у комплексі встановили акумуляторні батареї, які дають змогу в автономному режимі опалювати приміщення протягом 8-10 годин.

Виготовили лазне-пральний комплекс для військових
Технічна зона у лазне-пральному комплексі. Фото: Facebook В. Малецький

Контейнер облаштований двома душовими відділеннями, стількома ж спальними місцями, пральними машинками та сушарками для одягу. А ще є система безпеки – це, зокрема, запобіжні клапани та датчики чадного газу.

Це шостий комплекс, який для військових виготовила кременчуцька компанія "Дормаш груп", — розповів Суспільному Сергій Войтенко.

На виготовлення цього лазне-прального комплексу із бюджету Кременчуцької громади спрямували близько 2 мільйонів гривень, повідомив Суспільному голова міськради Віталій Малецький. За його словами, за увесь час повномасштабної війни із громади військовим передали 12 таких модулів.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок