На Черкащині доопрацьовують перспективний план області

На Черкащині доопрацьовують перспективний план області

На Черкащині доопрацьовують перспективний план області
.

На Черкащині доопрацьовують перспективний план області. Цей документ визначить, у складі яких об’єднаних територіальних громад перебуватимуть міста й села регіону після завершення добровільного об’єднання, – розповів Суспільному директор департаменту регіонального розвитку області Роман Карманнік. З його слів, нині документ на завершальному етапі. Під час його розроблення враховують методичні рекомендації Кабміну щодо формування спроможних ОТГ. Згідно із ними, як викладено у відповідному листі від Міністерства розвитку громад, в області мають переформатувати 16 ОТГ. Вони не відповідають трьом критеріям.

Директор департаменту регіонального розвитку області Роман Карманнік: “Виходячи з цих критеріїв, пропонуємо їм різні рішення об’єднання. Це може бути об’єднання спільно. І деякі громади на це погоджуються. Влиття у більш спроможну громаду. Це може бути доукрупнення. У кожному випадку є різні варіанти”.

Зі слів Романа Карманніка, за завданням Уряду перспективний план має покривати 100% території області. Це означає, що усі населені пункти Черкащини до лютого 2020 (саме тоді має завершитися етап добровільного об’єднання громад), мають перебувати у складі ОТГ. За проектом змін до перспективного плану області, який нині доопрацьовують, на Черкащині має залишитися 50 громад. Решту – об’єднають між собою або укрупнять іншими населеними пунктами, – додає Роман Карманнік.

“Фінал близько, але ще не фінал. Ми рішення приймаємо не самостійно, ми чуємо аргументи, які надають нам сторони різні, і, на даний час, по більшості питань ми знаходимо компроміси та варіанти, для того, щоб громади, які вже створені, вони могли далі розвивалися”.

Нагадаємо, нині на Черкащині керуються перспективним планом, затвердженим обласною радою торік у листопаді. Згідно з документом, в області мало бути 80 об’єднаних територіальних громад. Згодом обласна рада додала ще дві. Востаннє зміни до перспективного плану формування територій громад Черкащини Кабмін вносив у квітні цього року.

На початок