У Дніпрі зросла ціна на пальне та газ: які причини

У Дніпрі зросла ціна на пальне та газ: які причини

У Дніпрі зафіксували підвищення цін на пальне. Середня вартість газу — 35.5 гривень, що майже на три гривні більше ніж тиждень тому. Такі дані оприлюднили на моніторинговому сайті Мінфін. Підвищення цін частково пов’язано з блокуванням вантажівок з пальним на українсько-польському кордоні, розповів Суспільному аудитор Михайло Крапивко.

На одній із заправок газ коштує майже 36 гривень. Бензин А-95 продають за 60, при середній вартості у 58 гривень. Місцевий житель Анатолій каже, тиждень тому заправлявся газом по 30 гривень за літр.

"Ну, хотілось би дешевше трохи. Гарного мало. Якщо ще буде по 38-39 – то це взагалі", – каже чоловік.

У Дніпрі зросла ціна на пальне та газ: які причини
АЗС у Дніпрі. Фото: Юрій Тинний/Суспільне Дніпро

"Заправляюсь звичайним А-95. Ціни високі, сподіваюсь що вищими не будуть. Ну як, в країні війна. В країні нестабільна економіка. Я думаю, що ціни на все ростуть. Ви ж бачите, не тільки на пальне ростуть ціни", – розповіла місцева жителька Валерія.

У Дніпрі зросла ціна на пальне та газ: які причини
Ціна на пальне у Дніпрі. Фото: Юрій Тинний/Суспільне Дніпро

"Та ну, нормальне пальне. Більше нічого. А ціни як ціни. В країні війна, які ціни, я вас прошу", – зазначив житель Дніпра Дмитро.

Підвищення цін частково пов’язано з блокуванням вантажівок з пальним на українсько-польському кордоні, розповідає аудитор Михайло Крапивко. Чоловік каже, до кінця року ціна на бензин може зрости ще на 5 гривень.

"Блокування кордонів з Польщею, через яку поступає значна кількість палива. Такий інформаційний привід є. Є можливість скажемо так, піднімати ціни. Останні три місяці у нас було постійне підвищення цін", – розповідає аудитор Михайло Крапивко.

Однак, після нового року прогнозує Михайло Крапивко, ціна на бензин та газ може стабілізуватися.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок