Суд відмовився об'єднувати справи Труханова про недостовірне декларування

Суд відмовився об'єднувати справи Труханова про недостовірне декларування

Суд відмовився об'єднувати справи Труханова про недостовірне декларування
. UA:Одеса

Вищий антикорупційний суд не об’єднуватиме матеріали кримінальних проваджень щодо декларування недостовірної інформації Одеським міським головою Геннадієм Трухановим. Про це повідомили в пресслужбі суду.

Йдеться про дві справи різних років щодо декларування ймовірно недостовірної інформації: за 2015-2016 роки та за 2017 рік. У пресслужбі зазначили, що обвинувачення у провадженнях стосуються "різних обставин" та мають "різну доказову базу".

Під час засідання суд не знайшов підстав для об’єднання, оскільки провадження перебувають на різних стадіях судового процесу. Зокрема у провадженні про недостовірне декларування за 2015-2016 роки вже дослідили усі документи сторони обвинувачення та почали допит свідків. Натомість провадження за 2017 рік перебуває на підготовчому судовому засіданні.

Читайте також: Одеському міському голові Труханову повідомили про нову підозру в недостовірному декларуванні

Також колегія суддів ухвалила рішення передати обвинувальний акт у новому кримінальному провадженні з додатками до канцелярії ВАКС задля здійснення автоматизованого розподілу справи.

Нагадаємо, 5 серпня стало відомо, що прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективи НАБУ направили до суду обвинувальний акт у справі декларації мера Одеси Геннадія Труханова. Міського голову обвинувачують у поданні недостовірних відомостей до декларації за 2017 рік.

За версією слідства, міський голова не вказав у декларації майно та доходи, що належали його дружині. Зокрема, квартиру в Одесі, паркомісця, автомобіль, а також корпоративні права тощо. Загальна вартість незадекларованого майна нібито сягає майже 16,3 мільйонів гривень, повідомили в САП.

14 квітня 2020 року Геннадію Труханову повідомили про підозру за ст. 366-1 КК України.

Читайте також

  • НАБУ завершило розслідування справи Труханова про неправдиву декларацію
  • САП передала до суду обвинувачення у справі декларування статків мером Одеси
  • Одеському міському голові Труханову повідомили про нову підозру в недостовірному декларуванні
На початок