На Полтавщині знайшли тіла двох чоловіків, які перекинулися на човні у Дніпрі

На Полтавщині знайшли тіла двох чоловіків, які перекинулися на човні у Дніпрі

Рятувальники знайшли рибалок
. фото ДСНС в Полтавській області

Двох рибалок знайшли 15 та 16 листопада у річці Дніпро. Тіло одного чоловіка ввечері 15 листопада виявили місцеві рибаки. Іншого водолази вилучили із дна річки близько 10:40 16 листопада.

Про це Суспільному повідомила речниця рятувальників Світлана Рибалко.

Коли знайшли рибалок

Обидва тіла чоловіків знайшли у водоймі у Кобеляцькій громаді. Тіло першого чоловіка виявили ввечері 15 листопада місцеві рибалки.

16 листопада близько 10:40 водолази на дні річки знайшли тіло другого рибалки. Воно перебувало за сто метрів від місця, де перекинувся човен.

Зокрема, оглядали дно та використовували спеціальний пристрій для пошуку, який має навігаційно-картографічну систему. Глибина водойми близько трьох метрів. Пошуки тривали чотири дні. Їх ускладнювало каламутне дно, великі хвилі та пориви вітру. Періодично роботу призупиняли через шторм.

Коли та як зникли чоловіки

Як вдалося встановити рятувальникам Полтавщини, моторний човен із трьома чоловіками перевернувся у річці Дніпро. Сталося це в селі Орлик Кобеляцької громади 12 листопада близько 16:00. 31-річний чоловік, який перебував у ньому, зміг дістатися берега і повідомити про подію рятувальникам.

Усі рибалки жителі Дніпропетровської області. Вони приїхали порибалити на Кам'янське водосховище. В обід погодні умови погіршились, внаслідок чого човен перекинувся. Його знайшли за 300 метрів від берега. Пошуково-рятувальна операція розпочалася 12 листопада.

До пошуків залучали два підрозділи обласної рятувально-водолазної служби та надзвичайники Кременчука, також – два човни місцевої пожежної охорони та шість водолазів, розповіла Світлана Рибалко.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок