Польські волонтери-археологи привезли на Тернопільщину допомогу для військових

Польські волонтери-археологи привезли на Тернопільщину допомогу для військових

Польські волонтери-археологи привезли на Тернопільщину допомогу для військових
. Суспільне Тернопіль

Польські волонтери-археологи привезли на Тернопільщину допомогу для українських захисників та для жителів деокупованих територій. Це медичні засоби, їжа, засоби гігієни.

Польські волонтери-археологи привезли допомогу для ЗСУ
Польські волонтери-археологи привезли допомогу для ЗСУ. Суспільне Тернопіль

Гуманітарну допомогу волонтери передали колегам-археологам Тернопільського педагогічного університету, з якими співпрацюють 5 років.

Про це розповів голова фундації "Relikta" Марчін Кшепковський.

"Ми познайомилися у 2018 році, коли приїздили до Богдана Строценя на наукову конференцію. Потім наші контакти були суто наукові. Коли почалася війна,то допомагали українському війську, як могли. Стараємося привозити медичні засоби, бо маємо інформацію, що це найбільш потрібне на фронті. Використовуємо всі можливості, щоб зібрати необхідне. Тішимося, що можемо допомагати таким чином".

Марчін Кшепковський
Марчін Кшепковський. Суспільне Тернопіль

Гуманітарну допомогу волонтери привезли до Тернополя вчетверте, - розповідає координатор волонтерського центру педуніверситету Іван Каплун.

"Найчастіше привозимо дефібрилятори, зараз тут є дві штуки. Є матеріал для перев’язок, турнікети, кровоспинні засоби. Є таблетовані засоби для очищення води, водяні фільтри, також їжа. Дуже приємно, що польські колеги навчилися робити окопні свічки, це теж привезли. Не забувають про дітей: є підгузки, солодощі. Ми це все пакуємо і відправляємо на деокуповані території".

Іван Каплун
Іван Каплун. Суспільне Тернопіль

До збору гуманітарної допомоги для України долучився професор Щецінського університету Гжегож К'яршиц.

"З лютого минулого року амбіції однієї людини знищили мрії цілого покоління українців. Я був від цього дуже вражений і тому тривалий час допомагаю привозити допомогу військовим. Вони герої, вони боронять цілу Європу".

Гжегож К'яршиц
Гжегож К'яршиц. Суспільне Тернопіль

Польські волонтери-археологи привезли допомогу для українських захисників
Польські волонтери-археологи привезли допомогу для українських захисників. Суспільне Тернопіль

На початок