"Дітей відібрали незаконно", — жінка, у якої на пожежі в Бердичеві загинуло немовля, вимагає повернути їй інших дітей

"Дітей відібрали незаконно", — жінка, у якої на пожежі в Бердичеві загинуло немовля, вимагає повернути їй інших дітей

Оксана Роскошна, у якої соціальні служби Бердичівської міської ради Житомирщини відібрали трьох дітей, вимагає повернути двох доньок та сина. Жінка вважає, що їх відібрали незаконно.

Про це Оксана Роскошна розповіла кореспондентам Суспільного.

Виконком Бердичівської міської ради прийняв рішення про вилучення дітей у жінки після того, як 18 жовтня внаслідок пожежі у багатоповерхівці Бердичева загинув четвертий син Оксани – кількамісячне немовля.

"Так, я теж відчуваю свою провину, що я залишила дітей самих у квартирі. Але я не могла їх взяти із собою і просто піти з ними нагріти тієї води для найменшої дитини, яка на штучному вигодовуванні", — розповіла Оксана Роскошна.

Після пожежі Оксана із трьома дітьми перебували у лікарні, звідти працівники соціальних служб і забрали дітей жінки. Оксана Роскошна розповіла, що дітей відбирали силою і рішення соціальних служб вона вважає незаконним. За словами жінки, нині її не пускають до дітей у притулки.

"Вони просто зайшли у палату, коли був день народження у мого сина Діми. Працівники поліції просто увірвались у палату, тримали його, тримали мене, а дітей просто викрали. Посадили дітей в машину, а нам навіть ніяких документів не надали", — сказала Оксана Роскошна.

Оксана Роскошна розмовляє із кореспондентом Суспільного Житомир
Оксана Роскошна розмовляє із кореспондентом Суспільного Житомир. Фото: Дмитро Поліщук/Суспільне Житомир

Мешканці під’їзду, де винаймала квартиру Оксана, сказали, що діти завжди були чисті вдягнуті та доглянуті. Кілька разів на день жінка ходила до сусідів, аби приготувати їжу для своїх дітей.

"Діти були вдягнені, чисті, не замурзані. Вона з маленькою дитиною постійно у візочку їздила тут у дворі, з іншими дітьми за ручку ходила, нічого такого я не бачила. Вона дуже добра мама – вона завжди доглядала дітей", — говорить сусідка Ганна.

"Дітей відібрали незаконно", — жінка, у якої на пожежі в Бердичеві загинуло немовля, вимагає повернути її інших дітей
Фото: Дмитро Поліщук/Суспільне Житомир

Оксана Роскошна перебувала на обліку у соціальних служб кілька років, родина вважалася такою, що потрапила у складні життєві обставини, сказала кореспондентам Суспільного Любов Орел, представниця служби у справах дітей Бердичівської міської ради.

"Дітей обстежили і завезли їх у відповідні заклади, де тимчасово діти будуть перебувати. Це тому, що родичів чи знайомих, які б хотіли їх взяти, поки суд буде розглядати справу, немає. Ми вважаємо, що мама неналежно виконує свої обов’язки. Ми робимо все згідно закону, і суд остаточно має винести рішення, яким скаже: чи відібрати дітей, чи повернути їх мамі. Нині ми багато чого з’ясували і з’ясовуємо у процесі", — сказала Любов Орел.

Вона додала, що служба у справах дітей має доступ до певних документів, може робити запити, тому тут дуже багато підстав позбавляти Оксану Роскошну батьківських прав.

Любов Орел, представниця служби у справах дітей Бердичівської міської ради
Любов Орел, представниця служби у справах дітей Бердичівської міської ради. Фото: Дмитро Поліщук/Суспільне Житомир

Як раніше писало Суспільне, 18 жовтня внаслідок пожежі у багатоповерхівці Бердичева загинув четвертий син Оксани – кількамісячне немовля. Займання сталося у цій квартирі, яку орендувала жінка. У помешканні на той час не було ні електрики, ні газу — готувати та гріти воду вона ходила до сусідів. В той день жінка пішла до сусідки нагріти води, повернувшись побачила пожежу. Двох дітей жінки встигли винести із квартири, найменший хлопчик, який був у ліжечку, загинув.

19 жовтня стало відомо, що із родини, де під час пожежі загинуло півторамісячне немовля, хочуть тимчасово вилучити двох малолітніх дітей.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок