Операція ГУР у Криму: на дно пішли катери проєкту "Акула" та "Серна"

Операція ГУР у Криму: на дно пішли катери проєкту "Акула" та "Серна"

Операція ГУР у Криму: на дно пішли катери проєкту "Акула" та "Серна"
. Фото: Telegram/ГУР

Внаслідок операції української розвідки 10 листопада у Криму затонули два російських катери: один корабель більш давнього проєкту 1176 "Акула", інший новіший ― проєкту 11770 "Серна".

Про це повідомило Головне управління розвідки МО України на своєму каналі у Telegram.

"Результати проведеної 10 листопада 2023 року дорозвідки в районі бухти Вузька на території тимчасово окупованого Криму свідчать: після атаки надводних ударних дронів малі десантні кораблі ЧФ РФ ― знищені", ― йдеться у повідомленні.

Також пошкоджено бронетранспортер на борту російського катера та обгорів причал.

Що відомо про операцію ГУР МО України у Криму 10 листопада

  • У ніч на 10 листопада у селищі Чорноморське в окупованому Криму уражено два російських швидкісних десантних катери. Вранці рятувальники розбирали завали казарми, по якій був приліт, а водолази почали роботу в морі. За інформацією джерел Суспільного, операцію провело Головне управління розвідки Міноборони України.
  • Згодом у ГУР офіційно підтвердили проведення спецоперації проти російських катерів проєкту 11770 (класу "Серна"), які російські війська активно використовували під час окупації острова Зміїний для перекидання військової техніки та десанту.
  • За даними української розвідки, окупанти розміщували на борту катерів зенітно-ракетні комплекси "Тор-М2" для мобільного прикриття свого війська на острові Зміїний та у Чорному морі.

Підписуйтеся на новини Суспільне Крим у Telegram, Viber та у Facebook

На початок