"Ми реагуємо, але не обговорюємо зі ЗМІ" - Зеленський про режим припинення вогню на Донбасі

"Ми реагуємо, але не обговорюємо зі ЗМІ" - Зеленський про режим припинення вогню на Донбасі

"Ми реагуємо, але не обговорюємо зі ЗМІ" - Зеленський про режим припинення вогню на Донбасі
. Суспільне Суми

"Ми реагуємо, але є речі, які не обговорюємо зі ЗМІ", - так відповів президент на питання журналістів щодо реакції на порушення режиму тиші на Донбасі. Зеленський поспілкувався з пресою у Сумах 8 вересня.

"Наша задача - захищати не одну людину, а захищати 40 мільйонів. Що стосується режиму тиші, 42 дні режим тиші зберігався до тієї провокації, яка забрала життя нашого бійця. Ми на рівні міністрів закордонних справ і не тільки зв'язувались з Російською Федерацією, яка повинна тримати ті домовленості, які були. Ми будемо робити все, щоби зберегти режим, щоб уникнути великої кількості як поранених, так і загиблих", - сказав Зеленський.

Він також повідомив, що зустріч радників глав держав "нормандської четвірки" очікується 11 вересня.

Що відомо

  • У неділю, 6 вересня, незаконні збройні формування порушили домовленості досягнуті Тристоронньою контактною групою та здійснили прицільний обстріл українських позицій. Один український воїн отримав смертельне поранення.
  • Україна ініціювала скликання позачергового засідання Тристоронньої контактної групи 6 вересня через заяву членів незаконних збройних формувань про наміри відкрити вогонь по українських позиціях. Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко заявив, що "провокаційна" заява не відповідає дійсності та має на меті зірвати досягнуті домовленості щодо припинення вогню.
  • 22 липня відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції, на якому учасники домовились про припинення вогню на Донбасі. Воно вступило в силу з 00.00 годин 27 липня 2020 року.
  • В ОБСЄ пояснили, що передбачає посилення режиму припинення вогню на лінії зіткнення.
На початок