Суд у справі побиття житомирської волонтерки перенесли

Суд у справі побиття житомирської волонтерки перенесли

Судове засідання у справі Іллі Ярмолицького, якого підозрюють у побитті викладачки Житомирської політехніки, волонтерки Ірини Пацевої-Коцюби, перенесли на 15 листопада 2023 року.

За словами адвокатки підозрюваного Валентини Коки, до суду надійшли не всі матеріали справи. Окрім того, її підзахисний Ілля Ярмолицький не бив волонтерку, а на судовому засіданні мали розглянути зміну йому, як підозрюваному, запобіжного заходу.

Суд у справі побиття житомирської волонтерки перенесли
Валентина Кока. Житомир, 8 листопада 2023 року. Фото: Олена Кучмій/ Суспільне Житомир

"Підозра — це є лише припущення. Ярмолицький Ілля не має жодного стосунку до вказаної підозри. І відповідно лише слідство має встановити обставини вчиненого кримінального правопорушення нанесення потерпілій тілесних ушкоджень", — розповіла адвокатка.

Житомирська волонтерка і викладачка Ірина Пацева-Коцюба розказала, що вона не знає, хто її вдарив.

Суд у справі побиття житомирської волонтерки перенесли
Ірина Пацева-Коцюба. Житомир, 8 листопада 2023 року. Фото: Олена Кучмій/ Суспільне Житомир

"З того, що це саме Ілля пов'язаний з нападом на мене, я із слідства не знаю, бо зараз я перебуваю не на місці і не можу звернутися до слідства. Але коли почалися погрози і залякування мене від батьків, інших ділових осіб, вони написали, що це він", — сказала Ірина Пацева-Коцюба.

За словами речниці Житомирського райвідділу поліції Марини Вітвіцької, підозрюваного у скоєнні нападу на житомирську волонтерку затримали у Луцьку.

Суд у справі побиття житомирської волонтерки перенесли
Марина Вітвіцька. Житомир, 8 листопада 2023 року. Фото: Олена Кучмій/ Суспільне Житомир

"19 жовтня підозрюваному 25-річному жителю Новогуйвинської громади було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченою частиною 4, ст. 296 Кримінального кодексу України — хуліганство. Рішенням суду йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою два місяці без можливості внесення застави", — розповіла Марина Вітвицька.

Суспільне раніше писало, що другого жовтня на волонтерку та викладачку одного із житомирських закладів вищої освіти напав невідомий. Жінка потрапила до лікарні. Третього листопада чоловіка, якого підозрюють у нападі на волонтерку, затримали у Луцьку. Наступного дня прокурори Житомирської окружної прокуратури обрали чоловікові запобіжний захід — тримання під вартою без права внесення грошової застави. 20 жовтня житомирська волонтерка Ірина Пацева-Коцюба розповіла кореспондентам Суспільного, що на неї напали через її волонтерську діяльність, якою вона займається із 2014 року, а після повномасштабного російського вторгнення є дотичною до пошуку автомобілів для Сил оборони України.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок