Забезпечуватиме життя двох громад: у лікарні на Черкащині встановили генератор

Забезпечуватиме життя двох громад: у лікарні на Черкащині встановили генератор

Багатопрофільна лікарня на Чорнобаївщині під час надзвичайних ситуацій зможе працювати безперебійно. Заклад підсилили генератором.

Про це Суспільному розповіла його директорка Тетяна Козлова.

Новий генератор значно потужніший за свого попередника, розповів інженер енергетики пан Вячеслав. Працює за сучасними вимогами:

"Ставиться контролер, який буде автоматично перемикати у випадку, якщо пропадає від мережі напруга. Він автоматично бачить, що зникла від мережі напруга, заводить генератор, перемикає на генератор і подає напругу. Сюди можна під'єднати стаціонарний комп’ютер з мережевим чи безпровідним вайфаєм".

Таке підсилення допоможе рятувати людські життя навіть під час блекаутів, пояснив завідувач хірургічного відділення Володимир Максимчук.

генератор у лікарні на Черкащині
Суспільне Черкаси

У відділенні реанімації в лікарні виходжують найтяжчих хворих, розповів завідувач хірургічного відділення Володимир Максимчук:

"Апарат ШВЛ у лікарні повинен працювати постійно, якщо хворий важкий, якщо він інтубований. Для цього нам потрібна електроенергія постійно забезпечувала нас".

Додав: від безперебійного постачання електроенергії залежить робота приладів, які стежать за життєвими показниками пацієнтів.

"Тяжкі хворі потрапляють. Операції тривають довгий час. Можуть йти одну, дві, три години. Особливо у вечірній час. Коли треба вкрай електроенергія і впевненість в тому, що все в плані забезпечення буде добре, вся апаратура буде працювати", — пояснив Володимир Максимчук.

Раніше з безперебійним електропостачанням був лише стаціонар, додала директорка закладу Тетяна Козлова.

"До сьогоднішнього дня у нас працював генератор старий, ще 80-х років випуску на 75 кВт, який забезпечував електроенергією основний корпус, де знаходяться пологове відділення, реанімація, хірургічне, травматологічне і дитяче відділення".

Решта корпусів обходилися маленькими генераторами, кухня навіть провела реорганізацію, додала завідувачка господарства Інна Коц:

"Тоді, коли кухня не підключалася до генератора, зробили для неї піч. Завезли туди дрова. І, як нам потрібно, розпалювали і вся кухня працювала. Пацієнти не залишалися голодні".

Встановили генератор у лікарні на Черкащині
Суспільне Черкаси

Новий генератор у лікарні з’явився завдяки програмі розподілення від Управління охорони здоров’я, додала директорка закладу:

"Цей генератор потужний. При середній його завантаженості, він, звичайно, трохи більше буде брати дизельного пального. Десь 32-36 літрів на годину роботи. При повному завантаженні – 42-48 літрів".

Встановили генератор за дві доби, розповів інженер. Під час відключення електроенергії робота жодного корпусу тепер не зупиниться.

"Упродовж хвилини світло з’явиться. А назад перехід – або миттєво, або секунд п’ять. Такі генератори взагалі потрібно встановлювати на таких об’єктах не те щоб в осінньо-зимовий період, а взагалі. Бо це життя людей", — додав пан Вячеслав.

За словами директорки лікарні, від роботи цього генератора, у разі надзвичайних ситуацій, залежатиме лікування жителів одразу двох територіальних громад – Чорнобаївської та Іркліївської.

Маєте новину про події з життя на Черкащині? Надсилайте сюди

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

На початок