У модульному містечку переселенців у Харкові підтвердився випадок COVID-19

У модульному містечку переселенців у Харкові підтвердився випадок COVID-19

У модульному містечку переселенців у Харкові підтвердився випадок COVID-19
.

У жителя модульного містечка у Харкові, де живуть внутрішньо переміщені особи, виявили коронавірус. Ще одна людина має симптоми — чекають на результати тесту.

Йдеться про одну родину, повідомив Суспільному Артур Стаценко, начальник управління з обслуговування модульного містечка КП "Харківспецбуд".

"У нас є підтверджений випадок, тому тимчасово карантин. Ми ізолювали цих людей, усім повідомили, що є випадок. Другий з симптомами — чекаємо на результати тесту".

За словами Стаценка, після випадку COVID люди стали частіше носити маски та обробляти руки.

"Люди ходять у масках, дослухаються. Це перший раз, сподіваємося, останній. Все нормально, все під контролем, сподіваємося, далі нікуди не піде", — сказав Стаценко.

Що відомо

  • Модульне містечко — місце компактного проживання переселенців з Донецької та Луганської областей. Його відкрили за підтримки уряду Німеччини у 2015 році. Передбачалося, що житло буде тимчасовим, однак знайти інше та виїхати змогли не всі, тому міська влада продовжує переселенцям договори на проживання. З початку відкриття і станом на липень 2019 року модульне містечко прийняло понад 800 людей.
  • 7 вересня в Харківській області підтвердили 142 випадки захворювання на COVID. 53 людини одужали, п’ятеро померли.
  • На Харківщині діють гарячі лінії з питань коронавірусу: 712-45-00, 97-60-13.
На початок