На Одещині затвердили щорічний конкурс на найкраще село: бюджет — 5,5 млн грн

На Одещині затвердили щорічний конкурс на найкраще село: бюджет — 5,5 млн грн

На Одещині затвердили щорічний конкурс на найкраще село: бюджет — 5,5 млн грн
Співробітник комунального підприємства косить траву. Фото ілюстративне. Фото: департамент міського господарства Одеської міськради/Telegram

Депутати Одеської обласної ради затвердили рішення про проведення щорічного конкурсу "Найкращий сільський населений пункт із благоустрою Одеської області". Його бюджет — 5,5 млн грн.

За відповідне рішення вони проголосували на сесії 1 листопада.

Конкурс на визначення найкращого села в Одеській області проводиться як мінімум з 2018 року. Зараз депутати затвердили нове рішення та положення про конкурс, збільшивши його бюджет вдвічі: з 2,75 млн грн до 5,5 млн грн.

Депутатка Юлія Чухало зазначила, що під час війни виділяти гроші на такий конкурс недоречно і запропонувала додати до рішення пункт про фінансування його після закінчення воєнного стану. Депутати її правку не підтримали.

"5,5 млн грн — це мінімум 70 дронів для військових. Конкурс авжеж важливий та необхідний, але після закінчення воєнного стану в країні. Виділяти кошти у воєнний стан на конкурс, який буде оцінювати кількість заасфальтованих доріг в населених пунктах, це насамперед підрив обороноздатності нашої країни", — сказала на сесії Юлія Чухало.

Депутат Михайло Шмушкович попросив військову адміністрацію звернути увагу на це питання. За його словами, виділяти кошти на конкурс чи ні під час воєнного стану — це повноваження голови військової адміністрації.

Конкурс на найкраще село на Одещині

Конкурс на найкраще село проводиться щороку до 15 вересня і передбачає обрання найкращого населеного пункту у трьох зонах:

  • північні райони: Подільський, Роздільнянський;
  • центральні райони: Одеський, Березівський;
  • південні райони: Білгород-Дністровський, Болградський, Ізмаїльський.

Найкращий населений пункт визначається за понад 20 показниками, серед яких фінансування доброустрою за небюджетні кошти, участь у міжнародних, обласних та інших конкурсах проєктів та програм, ремонт та утримання в належному стані закладів та вулиць, ремонт доріг, працевлаштування населення.

Переможець конкурсу у кожній з трьох зон отримає 400 тисяч гривень. Населений пункт, який посів друге місце — 300 тисяч, третє — 200 тисяч. На що витратили кошти переможці та призери мають повідомити облраду.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок