Бєлєсков: реалістичний прогноз для F-16 на фронті – липень-серпень

Бєлєсков: реалістичний прогноз для F-16 на фронті – липень-серпень

Ексклюзивно
Бєлєсков: реалістичний прогноз для F-16 на фронті – липень-серпень
. Фото: Олександр Брамський/Суспільне

Винищувачі F-16 можуть з’явитися на фронті в Україні орієнтовно у липні-серпні 2024 року, з урахуванням усіх термінів підготовки до використання цього озброєння, вважає старший аналітик фонду “Повернись живим” Микола Бєлєсков.

Про це він сказав в інтерв'ю Суспільному. Бєлєсков нагадав, що базовий курс підготовки пілота F-16 триває 9 місяців. "Але самі американці говорили, що для пілота, який має досвід – а наші льотчики мають досвід, – це 3-4 місяці", – додав Бєлєсков.

Водночас він звернув увагу, що українські пілоти зараз лише завершили мовні курси у США, необхідні для початку навчання з інструкторами.

"Другий момент – це розгортання системи забезпечення і обслуговування. Тобто питання не лише у пілотах, а й у системі забезпечення, обслуговування, логістики", – пояснює аналітик.

За його словами, якщо "бути реалістичним, не ейфорійним", то початок застосування винищувачів в Україні припаде на липень-серпень 2024 року.

Про те, яка західна зброя може стати для України зброєю перемоги, про застосування ATACMS та ситуацію на фронті — дивіться у проєкті “Ремовська Інтерв’ю” на YouTube-каналі Суспільне Новини у суботу, 28 жовтня.

На початок