Джерела у СБУ: Замах на екснардепа Царьова — спецоперація Служби безпеки України

Джерела у СБУ: Замах на екснардепа Царьова — спецоперація Служби безпеки України

Джерела у СБУ: Замах на екснардепа Царьова — спецоперація Служби безпеки України
. Екснародний депутат України Олег Царьов під час засідання Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану Петра Порошенка в Донецьку, в понеділок, 23 червня 2014 року, фото: УНІАН

Джерела Суспільного у Службі безпеки повідомили, що замах на підозрюваного в державній зраді колишнього нардепа Олега Царьова в Ялті — спецоперація СБУ.

"Він давно був у списку зрадників, які мають відповісти за свої злочини. Царьов — абсолютно законна ціль. Це не просто фанатик "руського міра", а людина, яка особисто приїхала разом з російськими танками захоплювати Київ", — підкреслило поінформоване джерело.

Деталі спецоперації не розкриваються. Відомо, що Царьов отримав два вогнепальних поранень та перебуває у критичному стані.

Вночі 27 жовтня на підозрюваного в державній зраді колишнього народного депутата України Олега Царьова в Ялті в окупованому Криму скоїли замах на вбивство. Його намагалися застрелити. Наразі Царьов перебуває у реанімації у тяжкому стані.

О 12:28 з'явився запис на каналі Царьова у Telegram, інформацію про замах на колаборанта підтверджують його рідні.

ФСБ порушила справу про "посягання на життя державного діяча". На даний момент тривають невідкладні оперативно-розшукові заходи та слідчі дії.

Що відомо про Олега Царьова

  • Колишній народний депутат від "Партії регіонів" Олег Царьов втік до Росії у 2014 році. Після повномасштабного російського вторгнення він незаконно перетнув український державний кордон і прибув на тимчасово окуповану територію Київської області, щоб допомагати російським військовим встановлювати окупаційний режим.
  • У березні 2022-го Офіс Генпрокурора повідомив Царьову підозру в зазіханні на територіальну цілісність України та колабораціонізмі.
  • 11 травня цього року СБУ оголосила йому ще одну підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного часу.

На початок