Суд у справі керівника Черкаської єпархії УПЦ МП: засідання не відбулося

Суд у справі керівника Черкаської єпархії УПЦ МП: засідання не відбулося

Суд у справі керівника Черкаської єпархії УПЦ МП: засідання не відбулося
. Фото: Суспільне Черкаси / Оксана Швед

У Соснівському районному суді Черкас 24 жовтня не відбулося засідання у справі стосовно керівника Черкаської єпархії УПЦ МП митрополита Феодосія (Дениса Снєгірьова). Причина — не зʼявилися потерпілі.

Про це Суспільному розповів прокурор Черкаської обласної прокуратури Вадим Коломієць.

"Потерпілі не зʼявилися на судове засідання з поважних причин. Один з них — військовий капелан, сьогодні бере участь у відспівуванні та похованні військового. Другий потерпілий перебуває у зоні бойових дій", — розповів прокурор.

Митрополита Черкаського і Канівського Феодосія, керівника Черкаської єпархії УПЦ МП, підозрюють у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі.

Що відомо про керівника Черкаської єпархії УПЦ МП

  • Працівники СБУ повідомили про підозру керівникові єпархії УПЦ МП за ст. 161 Кримінального кодексу України у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі. Про це Суспільному повідомили у відомстві. Керівникові єпархії УПЦ МП загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.
  • У грудні СБУ провела контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах московського патріархату в Черкаській області.
  • Під час контррозвідувальних заходів СБУ виявила в єпархіях УПЦ (МП) російську пропагандистську літературу та прапор так званої "Новоросії". Також бібліотеку з пропагандистською літературою російських авторів, повідомили Суспільному у пресслужбі СБУ області.
  • 20 лютого керівникові єпархії УПЦ МП повідомили про підозру у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі. Йому влаштували допит у Черкаській окружній прокуратурі, опісля Соснівський районний суд обрав йому міру запобіжного заходу та відпустили під особисте зобов'язання, у коментарі Суспільному розповіла речниця Черкаської обласної прокуратури Богдана Кулик.
  • 12 квітня митрополиту Черкаському і Канівському Феодосію — Денису Снігірьову, якого підозрюють у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі, вдруге обрали запобіжний захід. Його взяли під цілодобовий домашній арешт на 60 діб.
  • 13 квітня Черкаському керівникові УПЦ МП одягнули електронний браслет, повідомили у пресслужбі єпархії.
  • Під час засідання 1 серпня 2023 року прокурор зачитав повний обвинувальний акт щодо обвинуваченого. Той своєю чергою вини не визнав. Оскільки свідки не були готові, тоді засідання перенесли.
  • 4 жовтня суд перенесли, бо не з'явився адвокат. На засіданні мали допитувати потерпілих. Однак судовий розгляд перенесли на 24 жовтня.
  • 9 жовтня Києво-Святошинський районний суд Київської області відмовив прокуратурі у взятті під варту митрополита Черкаського і Канівського УПЦ МП Феодосія (Дениса Снєгірьова).

На початок