Євросоюз виділить Україні 50 млрд євро упродовж чотирьох років — Урсула фон дер Ляєн

Євросоюз виділить Україні 50 млрд євро упродовж чотирьох років — Урсула фон дер Ляєн

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн
. Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн виступає у Білому домі, 20 жовтня 2023 р., Вашингтон, фото: AP

У наступні чотири роки Європейський Союз надасть 50 млрд євро допомоги Україні. Події на Близькому Сході не відволікатимуть європейських посадовців від підтримки Києва.

Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в пʼятницю, 20 жовтня, під час візиту до Білого дому.

"Ми продовжуватимемо нашу непохитну підтримку України. Ми вже надали допомогу майже на 90 мільярдів доларів. І ми прагнемо надати ще 50 мільярдів протягом наступних чотирьох років", — написала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у соціальній мережі Х.

Як пише Голос Америки, фон дер Ляєн також наголосила під час зустрічі із президентом США Джо Байденом, що Європейський Союз продовжить надавати допомогу Україні, а події на Близькому Сході не відволікатимуть Брюссель від цього.

“Дозвольте мені також підкреслити, що події на Близькому Сході не відволікатимуть нас від нашої надійної підтримки України. Ми вже надали Україні майже $90 млрд допомоги. Сюди входить фінансова підтримка для української економіки, військове обладнання, гуманітарна допомога та підтримка 4 мільйонів біженців”, – заявила Урсула фон дер Ляєн.

За словами президентки Єврокомісії, спільні зусилля союзників України направлені на те, щоб обмежити здатність Росії вести війну.

“Завдяки спільним діям ми також забезпечуємо, щоб здатність Росії вести війну була максимально обмежена, а також щоб винні понесли відповідальність. Путін остаточно програв. Він закопує Росію в землю”, – додала Урсула фон дер Ляєн.

Відзначимо, що у п’ятницю, 20 жовтня, президент США Джо Байден провів у Білому домі переговори із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та головою Європейської Ради Шарлем Мішелем. Серед питань – війна Ізраїлю та ХАМАСу, а також продовження підтримки України.

Раніше фон дер Ляєн заявила, що Європейський Союз і США мають поєднати зусилля, щоб не дати Росії заморозити війну в Україні та надати Україні гарантії безпеки для досягнення сталого миру. За її словами, Росія не може виграти війну в Україні, тому намагається її заморозити, щоб відновити сили і завдати нового удару.

На початок