Мапа "Пунктів незламності" вже у застосунку "Дія" — Мінцифра

Мапа "Пунктів незламності" вже у застосунку "Дія" — Мінцифра

"Пункт незламності"
. "Пункт незламності". Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Відтепер у застосунку "Дія" доступна мапа з розташуванням "Пунктів незламності". Її можна завантажити для перегляду офлайн.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

"Запустили нову послугу. Тепер у Дії доступна карта з розташуванням Пунктів незламності. Українці зможуть знайти найближче місце, де зарядити телефон, зателефонувати рідним або провести Zoom", — йдеться у повідомленні.

Як переглянути карту:

  • зайдіть у "Дію";
  • натисніть "Послуги";
  • оберіть "Пункти незламності";
  • виберіть свою область;
  • завантажте карту і вона буде доступна для використання офлайн.

У Мінцифри пояснили, що "Дія" покаже всі "Пункти незламності" в радіусі 1,5 км.

"Також ви зможете вибрати важливі для вас умови: пандус, інтернет, мобільний зв’язок, генератор тощо. Знаходьте пункт, який вам підходить, а карта прокладе найкоротший маршрут до нього", — додали у відомстві і наголосили, що з міркувань безпеки мапа недоступна в Херсонській, Донецькій, Запорізькій, Луганській та частково Харківській, Чернігівській, Дніпропетровській і Миколаївській областях.

Що відомо про "Пункти незламності"

Після масованого обстрілу військами РФ 23 листопада 2022 року в Україні почали розгортати "пункти незламності" — це місця, де в разі тривалого відключення світла через обстріли, людина може підзарядити мобільні пристрої, зігрітись та випити гарячі напої.

Станом на кінець 2022 року в Україні працювало майже 11,5 тисячі "пунктів незламності", відкритих за сприяння ДСНС, бізнесу та органів місцевої влади.

4 серпня 2023 року прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що розпочались перевірки готовності "пунктів незламності" до майбутньої зими.

На початок