МОЗ збирається втричі збільшити кількість щеплень проти грипу

МОЗ збирається втричі збільшити кількість щеплень проти грипу

МОЗ збирається втричі збільшити кількість щеплень проти грипу
. УНІАН

Міністерство охорони здоров'я розпочало підготовку до сезонної епідемії грипу і планує наростити кількість щорічних щеплень від грипу в Україні з 400 тисяч до майже 1,5 мільйона.

Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Ми вже розпочали комунікаційну кампанію щодо необхідності вакцинування проти грипу. Паралельно МОЗ розпочав переговори щодо завезення вакцин від грипу на територію України. Міністерство планує в рази збільшити кількість щеплень проти грипу. Минулого року таке щеплення зробили близько 400 тисяч українців. Ми хочемо вийти на показник хоча б у 1,5 мільйона", — розповів Степанов

За словами міністра, досягти запланованої кількості щеплень проти грипу МОЗ планує завдяки забезпеченню максимальної доступності вакцини проти грипу та проведення щеплень для осіб із груп ризику за державний кошт.

Що відомо

  • Через спалах COVID-19 в Україні та світі різко зменшилась кількість вакцинацій проти інших хвороб. Зокрема, станом на 1 червня 2020 року лише 28,3% дітей річного віку в Україні отримали захист від кору, паротиту та краснухи (КПК). Через це у Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) висловили низку попереджень Україні.
  • Міжнародні організації, МОЗ та експерти неодноразово наголошували на безпечності та необхідності проведення планових вакцинацій в умовах пандемії COVID-19.
  • До епідеміологічного сезону 2020-2021 років Україна отримає 665 тисяч доз вакцин від грипу з Нідерландів, Франції та Південної Кореї.
На початок