Сили оборони України завдали ударів по аеропортах у тимчасово окупованих Бердянську та Луганську. Що відомо

Сили оборони України завдали ударів по аеропортах у тимчасово окупованих Бердянську та Луганську. Що відомо

Оновлено
Сили оборони України завдали ударів по аеропортах у тимчасово окупованих Бердянську та Луганську. Що відомо
. Генеральний штаб ЗСУ

У ніч проти 17 жовтня Сили оборони України завдали ударів по аеропортах російських військ у тимчасово окупованих Бердянську Запорізької області та Луганську.

Про це сьогодні, 17 жовтня, повідомили на сторінці у Facebook Командування Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Сили спеціальних операцій отримали інформацію про використання росіянами аеродромів у тимчасово окупованих Бердянську та Луганську, а також про перебування на них значної кількості авіаційної та спеціальної техніки, боєприпасів.

Інформацію перевірили та передали координати, необхідні для ураження, підрозділам Сил оборони. У результаті завданого вогневого удару росіяни зазнали значних втрат.

За останніми даними, у Бердянську та Луганську знищено:

  • дев’ять гелікоптерів різних модифікацій;
  • спеціальна техніка, яка знаходилася на аеродромах;
  • пускова установка ППО;
  • склад боєприпасів;
  • пошкоджено злітні смуги аеродромів.

Склад боєприпасів у Бердянську детонував до 4 ранку, а у Луганську детонація тривала до 11 ранку.

"Втрати в живій силі росіян — десятки загиблих та поранених. Тіла досі дістають з-під завалів", — йдеться в повідомленні.

Про вибухи в Бердянську на своєму каналі у Telegram повідомляла голова Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна. Зокрема, вона зазначила, що перші місцеві жителі почали їх чути близько 2:20 ночі, і тривали вони упродовж години:

"Після успішних влучань в сторону аеропорту активно рухались бригади швидких та рятувальників", — йдеться в повідомленні.

Згодом на Facebook-сторінці СтратКом ЗСУ повідомили, що у ніч проти 17 жовтня ЗСУ завдали успішних ударів по гелікоптерах та обладнанню аеродромів поблизу тимчасово окупованих Луганська та Бердянська.

Що відомо про бердянський аеропорт

Аеропорт "Бердянськ" був збудований в 1975 р. і має одну злітно-посадкову смугу. Тривалий час аеропорт не діяв. 26 лютого 2022 року на територію колишнього аеропорту увійшла російська військова техніка.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок