Російські кораблі "Буян" та "Павел Державин" були атаковані експериментальним озброєнням СБУ та ВМС

Російські кораблі "Буян" та "Павел Державин" були атаковані експериментальним озброєнням СБУ та ВМС

Ексклюзивно
Російські кораблі "Буян" та "Павел Державин" були атаковані експериментальним озброєнням СБУ та ВМС
. Носій крилатих ракет "Буян" після атаки 13 жовтня 2023 року. Фото: t.me/Crimeanwind

Служба безпеки України разом з Військово-морськими силами ЗСУ атакували в окупованому Севастополі носій крилатих ракет "Буян" 13 жовтня та корабель "Павел Державин" 11 жовтня "Морськими малюками" з експериментальним озброєнням.

Читайте цей матеріал кримськотатарською

Про це повідомили Суспільному джерела в СБУ.

"Після першого підриву російські тральщики та водолази так і не змогли виявити наше ноу-хау. Вчора пощастило підводному човну "Алроса", який поки що зумів втекти від наших розробок. Носій крилатих ракет "Буян" повторити "подвиг" "Алроси" не зміг, тому був сьогодні уражений на севастопольському рейді експериментальним озброєнням "Морських малюків". СБУ попереджає моско**ту — не треба ходити українськими водами, якщо хочете зберегти хоч якісь залишки свого флоту", — зазначив один з організаторів спецоперації.

UPD: Як повідомив Суспільному Крим речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук, 13 жовтня патрульний корабель "Павел Державин" отримав друге пошкодження поспіль неподалік Севастополя на зовнішньому рейді. Наразі він рухається в напрямку однієї з можливих морських баз.

Водночас Військово-морські сили України поки не можуть підтвердити ураження російського корабля проєкту "Буян".

Що відомо про пошкодження "Буяна" та "Павла Державина"

  • 11 жовтня на зовнішньому рейді Севастополя зазнав пошкоджень патрульний корабель "Павел Державин" проєкту 22160 типу "Василий Быков" Чорноморського флоту Росії, підтвердив Суспільному Крим речник Військово-морських Сил України Дмитро Плетенчук.
  • 13 жовтня в окупованому Севастополі пролунали вибухи. За попередньою інформацією, вибухнув російський корабель. Окупаційна влада стверджувала, що це проводяться військові тренування у Чорному морі.

Підписуйтеся на новини Суспільне Крим у Telegram, Viber та у Facebook

На початок