У Франції пропалестинські активісти вступили у зіткнення з поліцією

У Франції пропалестинські активісти вступили у зіткнення з поліцією

ЗМІ
У Франції пропалестинські активісти вступили у зіткнення з поліцією
. Пропалестинські прихильники збираються на площі Республіки після того, як французька поліція визнала заплановану демонстрацію незаконною через міркування безпеки 12 жовтня 2023 року в Парижі, Франція. Фото: Getty Images

Заборонена французькою владою акція протесту, скликана пропалестинськими організаціями та лівими рухами в Парижі, вилилася у зіткнення з поліцією.

Про це повідомляє BBC.

Поліцейські застосували сльозогінний газ та водомети для розгону протестувальників, які палили фаєри та скандували "Ми – палестинці".

Учасники демонстрації, вийшли на акцію протесту з багатьма палестинськими прапорами та нанесли фарбою напис "Свобода Палестині!" та "Ізраїль вбивця" на пам'ятник на площі Республіки у східній частині Парижа.

У четвер міністерство внутрішніх справ країни запровадило заборону на антиізраїльські демонстрації, побоюючись, що вони можуть вилитися в заворушення. Раніше аналогічне рішення ухвалила міська влада Парижа. Глава відомства Жераль Дарманен погрожував депортацією іноземцям, які порушать заборону.

Паралельно із цими протестами у Парижі проходять мирні акції у підтримку Ізраїлю.

Президент країни Еммануель Макрон заявив, що 13 громадян Франції загинули під час масової атаки ХАМАС на ізраїльтян у суботу, а з 17 інших зниклих безвісти четверо були дітьми. Він назвав ХАМАС "терористичною організацією, яка хоче смерті народу Ізраїлю".

Що відомо про протести у підтримку Палестини у світі

Майже 5 тисяч жителів Сполученого Королівства вийшли на акцію на підтримку Палестини, яка відбулася біля посольства Ізраїлю в Лондоні. Демонстранти принесли із собою величезну кількість прапорів Палестини, а також численні банери з гаслами "Свободу Палестині", "Санкції проти Ізраїлю" та "Припиніть озброювати Ізраїль".

Пропалестинські демонстранти вийшли і на вулиці в центрі столиці Канади та пройшли до консульства Ізраїлю в Торонто в День подяки після смертоносних боїв на Близькому Сході, які тривали протягом вихідних.

У Німеччині 8 жовтня чоловік із палестинським прапором радів нападу ХАМАС на Ізраїль. Як зазначають журналісти DW, чоловік безкоштовно пригощав перехожих східними солодощами, а акція пройшла під гаслом "Хай живе опір палестинського народу!" і названа вона "святкуванням перемоги опору".

У кількох містах США, таких як Нью-Йорк, Атланта, Чикаго, Флорида та Вашингтон, відбулися мітинги на підтримку Ізраїлю та Палестини. Під час деяких з них виникли конфлікти. У Флориді на мітингу у Форт-Лодердейлі сталася бійка між ізраїльськими прихильниками та протестувальниками, які підтримують дії Палестини.

На початок