Внаслідок удару по селу Грозі шестеро дітей стали сиротами — Синєгубов

Внаслідок удару по селу Грозі шестеро дітей стали сиротами — Синєгубов

Внаслідок удару по селу Грозі шестеро дітей стали сиротами — Синєгубов
. Дитячий майдачик, пошкоджений внаслідок удару по селу Грозі, Харківська область, 7 жовтня 2023 року. Фото: Олександра Новосел/Суспільне Харків

Шестеро дітей лишились сиротами після атаки РФ на село Гроза на Харківщині.

Про це в етері нацмарафону розказав керівник ОВА Олег Синєгубов.

"Працюємо над тим, щоб ці діти та усі постраждалі сім'ї в Грозі отримали необхідну їм допомогу. Уже ухвалено рішення, що постраждалі сімʼї отримають виплати з обласного бюджету. Наразі продовжуємо переговори з усіма нашими міжнародними партнерами щодо подальшої системної допомоги постраждалим", — сказано у повідомленні.

Що відомо про ракетний удар РФ по селу Грозі на Харківщині

Село Гроза розташоване у Куп'янському районі, за 35 кілометрів від лінії фронту. Вибух там пролунав 5 жовтня о 13:24.

Російські окупанти вдарили ракетою "Іскандер" по приміщенню магазину-кафе. Загинули щонайменше 53 людини, удар став найбільшим за кількістю жертв з початку повномасштабної війни на Харківщині. П'ятеро людей вважаються зниклими безвісти, повідомив начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов.

Село перебувало в окупації у 2022 році. За даними прокуратури Харківської області, на жовтень 2023 року у Грозі проживали близько сотні людей.

Понад 50 людей перевірили на причетність до наведення ракети на кафе в Грозі на Харківщині, сказав 10 жовтня Сергій Болвінов.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок