Громадян України немає серед постраждалих внаслідок бойових дій в Ізраїлі — МЗС

Громадян України немає серед постраждалих внаслідок бойових дій в Ізраїлі — МЗС

Громадян України немає серед постраждалих внаслідок бойових дій в Ізраїлі
Будівля Міністерства закордонних справ України. Getty Images

За даними Міністерства закордонних справ, громадян України наразі немає серед постраждалих внаслідок бойових дій в Ізраїлі.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

За його словами, МЗС України створило оперативний штаб задля допомоги українцям в Ізраїлі. Українське посольство перебуває на постійному контакті із ізраїльською владою, основними лікарнями. Дипломати тримають ситуацію під контролем, зазначив речник.

Українцям в Ізраїлі потрібно дотримуватися таких дій:

  • Утриматися від відвідування центральних та південних районів країни.
  • Зберігати пильність та уважно відстежувати повідомлення місцевих компетентних органів Ізраїлю задля підвищення рівня обізнаності розвитком подій.
  • У випадку обстрілів, може бути активована сирена попередження. Закликаємо уважно ставитися до всіх таких попереджень та дотримуватись інструкцій місцевої влади.
  • У разі перебування у населених пунктах Ізраїлю, які знаходяться у безпосередній близькості до Сектору Газа, під час активації сигналу повітряної тривоги рекомендується невідкладно скористатися бомбосховищами.
  • Для отримання додаткової інформації слідкуйте за веб-сайтом командування внутрішнього фронту армії оборони Ізраїлю https://www.oref.org.il/en (лінк доступний з території Ізраїлю).

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації, українським громадянам необхідно звертатися на "гарячі лінії":

  • Посольства України в Ізраїлі: + 972 546 676 782
  • Української дипустанови у м. Рамалла: + 972 59 823 93 99

Що відомо про ситуацію в Ізраїлі

Вранці 7 жовтня Ізраїль атакували з Сектору Газа. По центральних та південних районах Ізраїлю завдано масованого ракетного удару. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що терористи також намагалися проникнути на південь Ізраїлю з Гази. Мешканців просять залишатися у своїх домівках.

Прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль перебуває у стані війни. Міністр оборони Ізраїлю запровадив особливий стан у центральній частині країни після обстрілів із Гази.

ХАМАС заявив, що випустив 5000 ракет по Ізраїлю під час своєї ранкової атаки. В МЗС України Суспільному повідомили, що наразі не мають даних щодо постраждалих українців.

На початок