Росія оновила правила вʼїзду для українців

Росія оновила правила вʼїзду для українців

ЗМІ
Російський аеропорт
. Російський літак у Шереметьєво. Фото: Leonid Faerberg/SOPA Images/LightRocket via Getty Images.

Росія заборонила в'їзд українців через більшість третіх країн. Залишилися тільки пункт у Псковській області та "Шереметьєво".

Про це повідомляє російське видання "Комерсант".

Влада Росії заборонила громадянам України в'їжджати на територію країни через майже всі пункти пропуску, які раніше працювали в третіх країнах.

Згідно з рішенням уряду РФ, на яке посилаються російські ЗМІ, з 16 жовтня проїзд буде дозволений тільки через автомобільний пункт пропуску "Лудонка" у Псковській області та московський аеропорт "Шереметьєво".

Російські ЗМІ з посиланням на постанову уряду пишуть, що "тимчасовий захід спрямований на безпеку жителів РФ у геополітичних умовах, що склалися".

Нові обмеження поширюються на всіх громадян України віком від 14 років, а також для дітей віком до 14 років, яких супроводжує законний представник, опікун чи піклувальник-іноземець.

Однак вони не діятимуть для тих дітей віком до 14 років, які їдуть із інших країн самі чи у супроводі громадян Росії. При цьому громадяни України, які перебувають на території окупованих Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях можуть перетинати як раніше.

17 червня 2022 Кабмін України ухвалив рішення запровадити візовий режим для громадян РФ з 1 липня 2022 року.

На початок