Актори Житомирського драмтеатру запрошують глядачів на виставу просто неба

Актори Житомирського драмтеатру запрошують глядачів на виставу просто неба

Актори Житомирського драмтеатру запрошують глядачів на виставу просто неба
.

29 серпня актори Житомирського облмуздрамтеатру покажуть виставу "Кайдашева сім'я" просто неба – у дворі театру. Для перформансу облаштують майданчик з експозицією українських костюмів та торгівлею українськими стравами.

Напередодні, 28 серпня, актори провели першу репетицію вистави просто неба. Локація, де гратимуть "Кайдашеву сім'ю", називається "Під вербою". Та події твору Нечуй-Левицького розгортатимуться не тільки там. У сценічний майданчик перетворили половину театрального двору, розповіла головна режисерка Житомирського облмуздрамтеатру Наталія Тімошкіна:

"Це не просто вистава, де ми намагаємося передати сюжет. Ми хочемо створити атмосферу справжнього села. Зробимо майданчик з експозицією українських костюмів і невеличку торгівлю, де буде сало, горілочка з огірком. Актори готуються, що вийде – не знаю. Сподіваюся, буде цікаво і дуже атмосферно".

Головні ролі у виставі виконують Андрій Глущук, Оксана Павлова, Микола Карпович, Юлія Іваницька, Сергій Артеменко.

Актор театру Андрій Глущук каже, що після карантину йому за радість виступати навіть на вулиці.

"Мені здається, що все заграє по-новому, така верба гарна, – каже акторка Оксана Рогутська. – Ми будемо грати тут українські вистави. Уже все є. Задник є, тому сподіваємося, що буде цікаво. Перший раз на такій локації граємо виставу".

Прем'єра "Кайдашевої сім'ї" у новому форматі проходитиме у дворі театру в суботу, 29 серпня.

Актори кажуть, що гратимуть "Кайдашеву сім'ю" просто неба, доки дозволятиме погода. Затим вистава повернеться на основну сцену, де 21 серпня відкрився новий театральний сезон.

Автор: Леонід Харшан

Камера: Олександр Данилюк

На початок